Camionagii și fermierii. blocați pe centura capitalei

Postat de pe 12 ianuarie 2024

Camionagii și fermierii. blocați pe centura capitalei / George Simion către jandarmi: „Să vă fie ruşine. E dreptul lor de a protesta”

Ieri seară, uriașe forte de ordine s-au desfășurat pe centura Bucureștiului, pentru a nu lăsa camioanele și tractoarele protestatarilor care s-au săturat de taxele mari de la rovigniete și respectiv de facilitățile date de guvern ucrainienilor, în transportul grânelor pe teritoriul României.

O delegaţie a transportatorilor a fost primită de reprezentanți guvernamentali pentru a prezenta revendicări. Ministrul Transportorilor, Sorin Grindeanu, a agreat cu reprezentanții unei asociații să reia discuțiile miercurea viitoare. Aceștia nu vor să plece.

Oficialii susțin că transportatorii și fermierii trebuie să aibă două autorizații pentru a ajunge în fața guvernului.

Președintele AUR, George Simion, a mers la Chiajna pentru a discuta cu transportatorii și fermierii care protestează. El s-a declarat solidar cu protestatarii și a cerut ca aceștia să fie lăsați să intre în București, pentru că “la revoluție s-a murit pentru dreptul de a fi împotrivă.” Liderul AUR a reproșat forțelor de ordine se comportă ca vechea Securitate, în timpul revoluției. „Apărați ucrainienii, pe toți străinii, pe ruși, dar nu apărați poporul român” – a fost un mesaj transmis live de George Simion, care la un moment dat avea peste cinci mii de spectatori live pe rețelele sociale.

Mai multe filiale locale ale AUR s-au alăturat protestului camionagiilor și al fermierilor.

La un moment dat, aseară, a apărut în mijlocul protestatarilor și parlamentarul Diana Șoșoacă.

Întreaga presă aservită sistemului a prezentat pe larg răbufnirea a două persoane că cei doi confiscă politic evenimentul.

sursă: newstand.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background