Camera Reprezentanților SUA a adoptat un plan de ajutor de 60,8 miliarde de dolari pentru Ucraina

Postat de pe 22 aprilie 2024

În Statele Unite, aleșii Camerei Reprezentanților au adoptat, cu 311 voturi împotrivă și 112, un plan de ajutor de 60,8 miliarde de dolari (sau 57 de miliarde de euro) pentru Ucraina, scrie Le Monde

Proiectul trebuie să revină la Senat cândva săptămâna viitoare, unde a fost deja aprobat în februarie , înainte de a putea fi semnat în lege de către președintele Joe Biden. Camera Superioară ar putea lua în considerare textele încă de marți, a spus liderul democraților din Senat, Chuck Schumer.

Statele Unite sunt principalul susținător militar al Kievului, dar Congresul nu a adoptat un pachet major pentru aliatul său în aproape un an și jumătate, în principal din cauza certurilor partizane.

Volodymyr Zelensky mulțumește Camerei Reprezentanților după votul său

Președintele ucrainean s-a declarat recunoscător Camerei Reprezentanților Americii după adoptarea unui plan de ajutor de 60,8 miliarde de dolari (57 miliarde de euro), „o decizie care merge în direcția corectă a istoriei” , a scris el pe X.

„Democrația și libertatea vor avea întotdeauna importanță globală și nu vor eșua niciodată atâta timp cât America le va proteja. Proiectul de lege privind ajutorul pentru salvarea vieții din SUA, adoptat astăzi de Parlament, va împiedica răspândirea războiului, va salva mii și mii de vieți și va ajuta cele două națiuni ale noastre să devină mai puternice ”, spune președintele ucrainean, care face apel la Senatul american și președintele Joe Biden să finalizeze adoptarea acestui plan de ajutor.

sursă: Le Monde


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background