„Călin Georgescu, un imends univers de așteptare, dar încă nu este uzat politic” – Marius Ghilezan, la GOLD FM

Postat de pe 7 februarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul de la România Liberă, Marius Ghilezan, a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Călin Georgescu este rigid, are empatie, dar nu convinge elitele. Asta pentru că nicunul, de la Klaus Iohannis în jos, nu are un proiect de țară”.

Pe fondul creșterii în sondaje a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), politicianul Călin Georgescu are parte de o popularitate ascendentă. Însă se preconizează că aceasta ar fi una de surtă durată pentru că tacticile pe care le folosește nu s-ar încadra în ceea ce cere astăzi marketingul politic.

„Călin Georgescu nu este uzat încă politic, iar ca orice om stat departe de arenă este considerat un gladiator în stare să se lupte” – susține Marius Ghilezan. „Acesta este un imens univers de așteptare pentru altceva în România. Este un pion interesant în construirea unei alternative pentru că are un proiect de acum șase ani”.

Politicianul are un program axat pe dezvoltarea țării pe baza resurselor. Un punct din acest program vizează dezvoltarea micii proprietăți și ajutarea fermierilor. Însă Călin Georgescu nu ar fi explicat care sunt sursele pentru realizarea unui astfel de proiect. „L-am întrebat dacă intră Moscova în ecuație în acest capitol” – afirmă jurnalistul de la România Liberă. „După spusele lui, nu l-a cunoscut niciodată pe Putin. Cu toate acestea, i-am acordat timp două săptămâni să vină cu cifre și date să vedem și noi cum stă treaba”.

De asemenea, Marius Ghilezan specifică faptul că într-o emisiuune televizată, Călin Georgescu a susținut că dorește să redeschidă minele, însă nu a anunțat și cu ce tehnologie, a spus că trebuie extras gazul din Marea Neagră, însă nu a anunțat cu ce companie va face acest lucru. De asemenea, politicianul se declară pro relațiilor România-China, România-Israel.

„Eu îi dau puține șanse!” – este de părere jurnalistul. „Trebuie să pună mâna pe aritmetica economiei și să explice care sunt și de unde vin colaboratorii. Îl apreciez totuși că este singurul axat pe exploatarea resurselor”.

Călin Georgescu este în prezent președinte de onoare al partidului AUR, iar în trecut a fost propunerea acestora pentru funcția de premier, după alegerile parlamentare din decembrie 2020.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background