Bursa virtuală din Amsterdam. Raționalizările continuă în UE

Postat de pe 20 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea, „Scamatoriile Iosefinei”, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat câteva informații esențiale despre bursa din Amsterdam și a arătat pe scurt cum va fi viața oamenilor în următoarele luni sau ani dacă se continuă aplicarea planului raționalizării, așa cum se întâmplă deja în multe state ale UE, printre care și Italia.

Bursa virtuală de la Amsterdam, Title Transfer Facility (TTF), este vinovată pentru creșterea uriașă a prețurilor la gaze. Pe această bursă opera și Gazprom, dar nu numai, întrucât UE depinde de gazul rusesc doar în proporție de 9%. Liderii politici vor să dea impresia că nu știu despre creșterea aceasta artificială a prețurilor.

Este esențial din punct de vedere penal să fie determinat dacă Miniștrii Energiei și Comisia Europeană știau despre această bursă practic nesupravegheată care mărește artificial prețurile gazelor. Ei bine, răspunsul este categoric afirmativ, întrucât o simplă căutare pe internet dezvăluie multiple informații despre activitatea propriu-zisă a bursei. Întrebarea este însă cum pot fi opriți cei care se ocupă de TTF?

Italia va bloca automat contoarele consumatorilor

Conform ultimelor reglementări impuse de la nivelul UE, statul va putea bloca direct contorul cetățenilor care consumă prea multă energie electrică. Se vor instala contoare inteligente care vor tăia lumina între orele 8 și 19. În plus, în Italia, o firmă de renume a implementat monitorizarea amprentei de carbon pentru fiecare tranzacție efectuată cu cardul.

Iosefina anunță că românii consumă cea mai puțină energie din UE, în timp ce germanii consumă de 2,4 ori mai mult. La noi în țară deja a scăzut consumul de energie cu 5-6% de la un an la altul, pentru că cetățenii nu mai au bani și își raționalizează singuri resursele. Indiferent de consumul unei țări, se va impune sistarea curentului într-un anumit interval de ore. În caz contrar, vor fi montate contoare inteligente care să taie gazul sau curentul automat. Se pare că se găsesc fonduri pentru astfel de aparate mai ușor decât ne-am fi așteptat…

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background