Bugetul Germaniei aruncat în aer de decizia Curții Constituționale

Postat de pe 21 noiembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Germania se află într-o situație foarte delicată, a anunțat jurnalista Iosefina Pascal în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM.

Germania se confruntă cu grave probleme din punct de vedere economic, apropiindu-se rapid de faliment. Curtea Constituțională din Germania a dat guvernului Scholz o lovitură de peste 60 de miliarde de euro, forțând guvernul să înghețe orice fel de rectificări bugetare, plăți noi pentru proiecte și alte plăți din bugetul de stat. Motivul? Germania are deja un deficit de peste 60 de miliarde de euro, fondurile neutilizate în pandemie. Aceste fonduri nu pot fi folosite pentru alte proiecte, pentru că trebuie justificat întâi de ce nu au fost folosite în pandemie.

Ministrul de Finanțe, Lindner, se va confrunta cu un control sporit asupra modului în care intenționează să țină cheltuielile în frâu. Această veste vine la câteva zile înainte de a se întâlni cu omologul său francez pentru discuții privind aplicarea disciplinei fiscale în întreaga Uniune Europeană. Scholz a declarat că decizia de miercuri va avea consecințe profunde pentru Fondul pentru climă și transformare (KTF) al guvernului, dar că a sa coaliție va căuta alte surse de finanțare.

Cele 60 de miliarde de euro, din fonduri europene, fuseseră alocate pentru inițiative precum eficientizarea energetică a clădirilor și subvenționarea energiei electrice regenerabile și a producției de cipuri, precum și sprijinirea companiilor cu un consum mare de energie.

E foarte posibil ca și România să se afle într-o situație similară, pentru că o parte din banii pentru gestionarea pandemiei și banii pentru ajutorarea refugiaților a fost cheltuită în mod discreționar pentru clientela politrucilor.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background