Bombele cu ceas din casele oamenilor. Tupeul uluitor al primarului din Caracal.

Postat de pe 28 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza        

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a scos la iveală noi detalii din scandalul incendiului de la Crevedia: cine sunt vinovații și ce scuze își caută aceștia.

Pompierii care au acționat pentru a stinge incendiul de la Crevedia nu erau echipați corespunzător și, mai mult decât atât, ar fi trebuit să stingă focul cu pulbere, nu cu apă. Echipajele nu aveau ce să caute atât de aproape de un incendiu ce avea ca sursă cisterne de GPL sau de combustibil, pentru că exista riscul unei noi explozii, ceea ce s-a și întâmplat. Ordinul de acțiune a fost dat de Raed Arafat, ceea ce-l face vinovat de trimiterea la moartea a pompierilor.  

Există foarte multe apartamente sau case în România în care se folosesc butelii GPL. Un ascultător a sunat la pompieri când a sesizat că existau scurgeri de gaz la o astfel de butelie pe care o ținea în casă. Pompierii i-au explicat că sunt foarte multe butelii care sunt folosite pentru GPL, deși sunt destinate pentru încapsularea altor gaze, ceea ce poate duce la explozii. Așadar, există foarte multe astfel de „bombe cu ceas” în casele oamenilor, în diverse instituții sau clădiri. Ar trebui verificate toate instalațiile de acest tip tocmai pentru a se vedea exact dacă sunt conforme sau nu. Altfel, întreg teritoriul este un teren „minat”.

Mai există o problemă gravă: România este împânzită de stații GPL construite între case și care nu respectă distanța minimă de siguranță. Tot Iosefina a descoperit că fiul lui Ion Marian Doldurea, primarul Caracalului, este cel care deținea mai multe stații GPL, printre care și depozitul de la Crevedia. Firma mamă, care înglobează toate stațiile GPL mai mici, are mari probleme, ISU constatând în ultimii 2 ani că există nereguli grave privind normele de siguranță. Ce sancțiune a primit aceasta? Niciuna, deși există pericol de dezastru major! Există fotografii din anii precedenți, după ce stația GPL ar fi trebuit să fie închisă, care demonstrează că aceasta a funcționat în continuare, în ilegalitate.

Familia Doldurea încasează milioane de lei din firmele deținute, membrii fami(g)liei sunt proprietarii unor terenuri vaste, ai unor clădiri luxoase și ai unor instituții importante. Cu toate acestea și în acest context tragic în care pompierii au fost răniți grav în timpul intervențiilor lor, Petra Doldurea, soția primarului din Caracal, a ieșit public să declare că ea are mâini de femeie muncită și că nu e drept ca familia sa să fie acuzată sau luată în vizor din cauza bogățiilor acumulate prin „muncă”. Marcel Ciolacu nu a luat nicio măsură, ba chiar i-a exonerat de vină pe cei din familia Doldurea și nu l-a tras la răspundere pe primarul din Crevedia, care a declarat că el știa de existența acelui depozit ilegal, dar că nu era treaba lui să se ocupe de el.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background