BOMBĂ: DNA îl anchetează pe IPS TEODOSIE și îl iartă pe Bode.

Postat de pe 5 decembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a anunțat o știre de ultimă oră în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM: IPS Teodosie este cercetat penal de către DNA pentru un presupus prejudiciu de 160 de mii de euro pentru niște lucrări pe care ar fi trebuit să le facă și nu le-a făcut, fiind acuzat și de trafic de influență.

Pe 2 decembrie, Sinodul BOR a publicat un anunț din care aflăm că acesta condamnă cu fermitate orice faptă de corupție din interiorul BOR, ceea ce a constituit un soi de undă verde acordată procurorilor pentru a-l „sălta” pe IPS Teodosie. „În Biserica Ortodoxă Română, potrivit învățăturii de credință și disciplinei canonice, nu se justifică sub nicio formă actele sau tentativele de corupție”, se menționează în comunicat, potrivit Basilica, agenția de presă a BOR.

Totul a pornit de la un colaj video realizat de Recorder, în care se prezintă așa-zisa „corupție în numele Domnului”. Deși există fapte de corupție la nivelul BOR, jurnalistei Iosefinei Pascal i se par exagerate acuzațiile aduse de Recorder Arhiepiscopiei Tomisului. „Teodosie este ținta, inclusiv a BOR, pentru că a fost singurul înalt ierarh care nu a pus botul la măsurile de restricție și care nu a îndemnat oamenii să se înțepe”, a comentat jurnalista Iosefina Pascal. Biserica s-a implicat în pandemie într-un domeniu în care nu are atribuții să se implice, îndemnând enoriașii să se vaccineze.

Dosarul lui IPS Teodosie este deschis de mai mult timp, la 5 zile după publicarea anchetei Recorder din noiembrie, însă astăzi i s-a comunicat statutul de suspect și faptul că este urmărit penal. Surse apropiate anchetei au dezvăluit că IPS Teodosie n-a declarat nimic. Este interesant modul în care autoritățile statului român iau măsuri în urma unor anchete jurnalistice realizate de ONG-uri care-și țin sponsorizările secrete, dar nu acționează atunci când jurnaliștii le prezintă dovezi concrete în cazuri de corupție.

A existat un real scandal în legătură cu achiziția de BMW-uri pentru MAI, pe vremea când Lucian Bode era ministru, implicându-se în anchetă și Laura Codruța Kovesi, pentru că la mijloc era vorba și de fonduri europene. Tot astăzi, aproape concomitent cu urmărirea penală a lui Teodosie, s-a clasat dosarul privind achiziția de BMW-uri.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background