Blestemul lui Caragiale în politica românească din 2021

Postat de pe 8 septembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

În cadrul emisiunii „Pastila lui Cristoiu”, de la Gold FM, jurnalistul a declarat, în modul metaforic caracteristic, faptul că: „Caragiale ne-a blestemat să fim ca în piesele lui la o sută și mai bine de ani după ce le-a scris”.

Publicistul Ion Critoiu face legătura între operele marelui dramaturg român Ion Luca Caragiale și situația actuală din politica românească. „Ca la <O scrisoare pierdută>: toată lumea se îmbrățișează la final. În <O noapte furtunoasă> Zița se mărită cu Rică Venturiano, e o mare agitație, țipete, scandal. Dar, ca în <D’ale carnavalului>, nu se va întâmpla nimic din la final”.

Cum ar fi trebuit să se procedeze, de fapt, în situația miniștrilor USR PLUS?

Ion Cristoiu susține că totul ar fi fost mult mai simplu dacă ar fi demisionat toți miniștri, secretarii de stat, prefecții din partea USR PLUS și chiar Anca Dragu din funția de Președinte al Senatului. Ar fi urmat apoi constituirea unui grup de dreapta al opoziției fără vreo alianță cu AUR sau cu PSD pentru o moțiune de cenzură.

„Dar nu! Ei au vrut, într-un fel să-și <repereze onoarea>, cum ar zice Mița Baston din <D’ale carnavalului>” – observă jurnalistul. „Caragiale ne-a blestemat să fim ca în piesele lui la lui la o sută și mai bine de ani după ce le-a scris”.

Comedia USR PLS

Jurnalistul se declară intrigat de politicienii USR PLUS: „Domnul Barna, fost vice-premier, a plecat din sediu cu mingea. El ce făcea cu mingea în birou? Juca fotbal la perete? Am aflat apoi știrea cum că o doamnă secretar de stat USR PLUS ar fi plecat de la Ministerul Sănătății cu un sac de pantofi. Îl întreba pe paznicul de la SPP cu ce să se încalțe în fiecare zi, ce făcea cu atâtea perechi?”

„Partidul acesta USR PLUS joacă într-o comedie zilele acestea din care nu știu cât de bine va ieși” – susține Ion Cristoiu.

Pastilele lui Ion Cristoiu sunt difuzate în fiecare dimineață pe frecvența 96,9 MHz la ora 7. Înregistrările pot fi urmărite integral pe pagina de Facebook Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background