Big Brother-ul în școli merge înainte – contraargumente juridice.

Postat de pe 26 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a dezvăluit noi detalii despre demersul de a instala camere de supraveghere în școli și instituții de învățământ, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, difuzată pe Radio Gold FM.

Ministerul Educației și-a asumat public proiectul instalării de camere în sălile de curs. Demersul devine foarte periculos, tocmai pentru că nu mai este necesar ca părinții să-și dea consimțământul pentru instalarea acelor dispozitive de monitorizare ce urmează a fi montate în școli. Dacă în numele „binelui” și al combaterii violenței din școli se recurge la astfel de măsuri luate în lipsa unui acord al părinților, e posibil ca în viitor, invocându-se aceleași argumente, să se dorească punerea în aplicare a unor proiecte nocive, fără înștiințarea în prealabil a tutorilor.

Ideea de a fi monitorizat constant duce la condiționare, ceea ce înseamnă că, automat, comportamentul copiilor se schimbă. Nu înseamnă că astfel de măsură va putea preveni comportamente deviante, ci doar va reuși să învețe copiii să se ascundă mai bine, tocmai pentru că se știu supravegheați.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background