Biden va continua să se alieze cu progresiștii care cer încetarea focului în Gaza

Postat de pe 9 ianuarie 2024

Biden va continua să se alieze cu progresiștii care cer încetarea focului în Gaza pe măsură ce intră în campania electorala

Președintele american Joe Biden va „continua să asculte și să se implice” cu progresiștii democrați care nu sunt de acord cu politica administrației din Gaza, a declarat luni echipa sa de campanie, la scurt timp după ce protestatarii care solicitau încetarea focului l-au întrerupt pe președinte în timp ce vorbea la o biserică din Carolina de Sud., scrie CNN

„Desigur, președintele ascultă”, a spus directorul adjunct de campanie Quentin Fulks reporterilor din afara bisericii. „El ascultă fiecare parte a bazei sale, de aceea este aici și de ce vom continua să ducem acest mesaj peste tot.”  

Fulks a spus că Biden a fost „foarte hotărât” că „chiar și atunci când oamenii au dezacorduri cu noi, din punct de vedere politic, încă le respectăm opiniile și le înțelegem”. 

Întrebat în mod special despre protestatarii care cer o încetare a focului, directorul de comunicații Michael Tyler a spus că Biden a înțeles pasiunea.

El a spus că președintele „abordează acest lucru nu ca un politician, ci ca o ființă umană care și un comandant șef care abordează acest lucru din perspectiva cuiva care are siguranța americană, securitatea globală, în față”.

În ultimele luni, a existat o frustrare internă tot mai mare în rândul personalului din administrația Biden cu privire la modul în care a răspuns președintele după atacul Hamas din 7 octombrie.

În noiembrie, peste 700 de angajați și desemnați politici au semnat o scrisoare prin care îi cer președintelui să susțină încetarea focului în conflictul Israel-Hamas. Scrisoarea a fost semnată de angajați care lucrează în peste 30 de departamente și agenții, inclusiv Agenția pentru Protecția Mediului, FBI și NASA.

Secretarul de stat Antony Blinken va fi ultimul dintr-o lungă paradă a oficialilor din securitatea națională Biden care se vor întâlni față în față cu guvernul israelian marți. Va fi a cincea sa vizită de la atacul din 7 octombrie al Hamas.

Miza călătoriei lui Blinken este mare, deoarece aliații Americii au stat în spatele Israelului la începutul războiului, dar au devenit critice pe măsură ce numărul civililor din Gaza crește. Acei parteneri vor căuta dovezi că Israelul ascultă SUA și, pe măsură ce tensiunile cresc vertiginos în regiune, aliații speră că Blinken se poate asigura că Israelul are un plan viabil pentru a pune capăt războiului pe fondul preocupărilor legate de un conflict mai larg.

Doar în ultima lună, oficialii israelieni au primit vizite de la consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan, secretarul Apărării Lloyd Austin și Amos Hochstein, un trimis special care lucrează pe probleme energetice și care are legături strânse cu Israel și Liban.

sursă: CNN


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background