BBC nu este un loc primitor pentru cei cu opinii conservatoare

Postat de pe 31 ianuarie 2024

„BBC nu este un loc primitor pentru cei cu opinii conservatoare. Managementul vorbește despre diversitate, fără a îmbrățișa diversitatea de gândire.”, scrie European Conservative

În ceea ce criticii considera o „gândire de grup” de stânga la postul de radio de stat britanic, un document de politică de recrutare de la BBC instruiește personalul să nu angajeze oameni „disprețuitori și derizorii” față de diversitate și incluziune.

Documentul de politică de recrutare dezvăluit de The Daily Telegraph obligă angjatorii să le ceară candidaților „să explice ce înseamnă diversitatea și incluziunea pentru tine și, dacă ai succes, ce oportunități vezi pentru tine de a promova, sărbători sau încuraja diversitatea și incluziunea în rolul tău?”

Se spune în continuare: „Nu angajați [candidați care sunt] nepotriviți pentru organizație” dacă sunt „disprețuitori sau derizorii față de diversitate și incluziune și subiectele înconjurătoare”.

Celor cu funcții manageriale li se spune să interzică orice solicitant care arată o „lipsă de interes pentru a învăța mai multe acolo unde nu s-a dat dovadă de educație și înțelegere a diversității și incluziunii”.

Criticii, inclusiv comentatorii conservatori europeni , au subliniat natura inerent discriminatorie și anti-meritocratică a practicilor de diversitate, egalitate și incluziune (cunoscute și sub numele de DEI) și că obsesia multor organizații occidentale pentru aceasta va genera doar incompetență. 

BBC s-a confruntat de mult timp cu acuzații de a fi neprimitor față de conservatori. Această ultimă revelație nu va face decât să întărească această viziune.

O sursă anonimă a BBC a declarat pentru The Telegraph : 

BBC nu este un loc primitor pentru cei cu opinii conservatoare. Managementul vorbește despre diversitate fără a îmbrățișa diversitatea de gândire. Locul caruia i-am acordat ani de zile din viața mea profesională și pe care îl prețuiesc sincer, se vede  în prezent capturat de activiștii de stânga și nu poate îndeplini principiul nostru de bază al imparțialității. Angajarea pe baza aderării la ideologia diversității și incluziunii exclude majoritatea oamenilor cu minte conservatoare și, într-adevăr, o mare parte a populației.

Aceste linii directoare ilustrează cât de încorporată este ideologia DEI în BBC. Regulile acționează ca un mecanism pentru a menține gândirea de grup și a exclude pe oricine este sceptic față de această nouă doctrină a diversității și incluziunii. BBC angajează acum nu pe baza aptitudinilor sau a meritului, ci pe baza atitudinilor politice ale oamenilor față de diversitate, a spus Robin Aitken, fost jurnalist și autor BBC.

Fostul europarlamentar britanic și jurnalist Patrick O’Flynn a pus, de asemenea, îndoieli cu privire la pretinsul angajament al BBC, finanțat de contribuabili, de „imparțialitate”.

Wow. Niciunuia dintre noi, cei care acordăm prioritate pozitivă obiectivului de a consolida coeziunea socială în detrimentul sărbătoririi diversității, nu i se va oferi un loc de muncă la BBC. Explică multe despre acoperirea sa distorsionată a mai multor probleme cheie.

Între timp, sociologul britanic și directorul executiv al MCC Brussels Frank Furedi a etichetat imediat „diversitatea” drept „noul jurământ de loialitate”:  

„Diversitatea a devenit noul jurământ de loialitate. Luna viitoare incep un proiect despre modul in care diversitatea a fost transformata intr-o dogma cvasi-religioasa pe care trebuie sa o acceptati. Dacă cineva are exemple bune/material etc. transmiteți-l personalului BBC căruia i-a spus să nu angajeze candidați care „disprețuiesc” diversitatea” a spus el

BBC, care spune că „reflectă și celebrează diversitatea” audiențelor pe care le deservește, nu s-a oferit până acum să comenteze.

Dezvăluirile au loc în timp ce miniștrii plănuiesc o represiune împotriva funcționarilor publici care „își foloseau locurile de muncă ca un vehicul pentru activism politic”, în urmărirea căruia risipesc banii contribuabililor.

În noiembrie anul trecut, BBC a fost, de asemenea, controlată când a apărut știrea că a angajat 15 membri ai personalului în roluri legate de „diversitate, echitate sau incluziune”, cu un cost total de 600.000 de lire sterline.

Având în vedere gradul în care ideologia DEI este aparent încorporată în organizație, orice inițiativă de a o elimina nu poate fi altceva decât globală. După aceea, trebuie puse măsuri de protecție, astfel încât să nu mai intre niciodată.

sursă: European Conservative


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background