Balul bobocilor cu cuțite si droguri, amenințări mafiote la școală și elevi cuțitari

Postat de pe 27 noiembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a prezentat comportamentul absolut șocant al adolescenților din societatea de astăzi, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM.

O elevă de 11 ani din Prahova a purtat o conversație absolut șocantă cu o colegă de clasă, trimițându-i mesaje ce conțineau amenințări cu moartea, adresate unei alte colege. Copila de doar 11 ani îi explică destinatarei planul sadic pus la cale: „Știi ceva? Cred că zilele astea o să țin cuțitul după mine și, poate, când o prind singură la baie, așa ar fi mai convenabil…M-aș feri puțin de consecințe. Ei bine, mă duc după ea la baie. Nu poți să-ți imaginezi ce pot să fac eu. Pot să vin cu un cuțit la școală și să i-l bag în burtă sau direct în față. Fără nicio jenă. Sau poate și în gât. Și nu promit că n-o să fac asta. Vreau mâine sau poimâine sau poate săptămâna viitoare o să-mi iau un cuțit și, când ieșim de la ore, o s-o omor pe scări. E atât de easy”. Poliția a deschis dosar penal, deși la 11 ani copila nu va răspunde în fața legii.

Deși mulți ar avea tendința să pună aceste mesaje sadice în seama unui teribilism caracteristic vârstei, seriozitatea și minuțiozitatea cu care copila își elaborează planul și îl descrie dau fiori reci oricui citește ce a putut gândi minora. Certuri între elevi au existat dintotdeauna, însă pare că generațiile de astăzi recurg la violență mult mai ușor și vorbesc despre ucidere sau tortură ca și cum ar fi ceva firesc, ceea ce este absolut îngrijorător.

Un al doilea caz prezentat de jurnalista Iosefina Pascal relevă faptul că, în Râmnicu Vâlcea, la balul bobocilor din clasa a IX-a, tinerii au fost prinși cu droguri și cuțite în haine și în pantofi. Elevii au atras atenția jandarmilor pentru că manifestau un comportament suspect. În urma percheziției, jandarmii au observat că tinerii aveau droguri sintetice de mare risc și arme albe asupra lor.

O elevă de 16 ani și-a înjunghiat profesorul cu un cuțit la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea. Pedagogul a fost înjunghiat chiar de față cu părinții și directoarea instituției. Eleva era premiantă, cea mai bună din clasa ei, și a recurs la acest gest pentru că pedagogul ar fi surprins-o în cămin cu iubitul ei și i-a înștiințat părinții. I-a fost întocmit dosar penal pentru tentativă de omor.

Intensificarea și agravarea comportamentului deviant al copiilor și adolescenților are mai multe cauze, dar cea mai des întâlnită și cea mai marcantă este tocmai lipsa de implicare a părinților în viața copiilor lor. La asta se adaugă anturajul greșit, tentațiile, mediul online toxic, mesajele nepotrivite ale influencerilor și mulți alți factori îngrijorători care marchează și modelează mentalitățile tinerilor.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background