Autoritățile americane vor declasifica documentele din ancheta privind atacurile din 11 septembrie 2001

Postat de pe 12 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

În cadrul emisiunii ”Lumea-i cum este” moderată de Roxana Istudor, s-a prezentat promisiunea FBI de a revizui documentele privind atacurile din 11 septembrie 2001.

Autoritățile americane promit să revizuiască documentele din ancheta privind atacurile din 11 septembrie 2001, care ar putea fi declasificate. Este rezultatul cererii unor familii, care îi reproșează președintelui Joe Biden că nu face nimic pentru a-și respecta promisiunea de transparență. Într-un document trimis magistraților din New York, FBI explică faptul că a decis totuși să reexamineze prerogativa invocată în trecut, de a nu dezvălui anumite documente sensibile. Scopul este de a identifica informații suplimentare care ar putea fi făcute publice.

Acest angajament selectiv al FBI este silit de bătălia judiciară purtată de familiile victimelor împotriva Arabiei Saudite și a altor state. Familiile victimelor le acuză pe aceste state de complicitate. În timpul tuturor acestor proceduri, guvernele americane succesive au invocat secretul de stat pentru a nu publica anumite documente.

Subiectul este sensibil, deoarece Statele Unite se pregătesc să comemoreze 20 de ani de la aceste atacuri. Ceremonia va avea loc la New York, iar președintele Joe Biden ar urma să fie prezent la acest eveniment. Totuși, familiile victimelor și supraviețuitorii au publicat o scrisoare prin care au avertizat ca președintele nu va fi binevenit la ceremonie dacă nu își va ține promisiunea legată de transparentizarea anumitor documente clasificate.

Emisiunea ”Lumea-i cum este” moderată de Roxana Istudor, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Gold FM. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background