AUR despre Guvernul Ciolacu: „Este un regim dictatorial care încalcă dreptul fermierilor și transportatorilor de a protesta”

Postat de pe 11 ianuarie 2024

În România condusă de Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis s-a ajuns într-o situație mai rea decât în vremea comunismului. În România cuplului Ciolacu – Iohannis nu ai voie să faci nici măcar un protest. În această seară, agricultorii și transportatorii sunt blocați de forțe uriașe de jandarmerie și de poliție la intrarea în București pentru a nu deranja somnul de frumusețe al miniștrilor din Guvernul condus de Marcel Ciolacu.

Un drept câștigat în 1989, acela de a fi liber să protestezi, să îți exprimi opiniile, este călcat în picioare de Guvernul PSD-PNL. Protestele fermierilor și transportatorilor, care au început în mod pașnic și legitim, au fost întâmpinate cu o nepăsare și o lipsă de respect incredibile din partea Guvernului PSD-PNL, a miniștrilor Sorin Grindeanu și Florin Barbu. În loc să meargă în mijlocul protestatarilor, Ciolacu – Grindeanu – Barbu au trimis forțele de ordine în număr impresionant, au blocat accesul acestor oameni în București, încălcându-le astfel dreptul fundamental de a protesta.

Este inacceptabil ca românii să fie împiedicați să își exercite drepturile constituționale în țara lor. Cu toate acestea, Guvernul Ciolacu pare să nu aibă nicio remușcare în a încălca aceste drepturi fundamentale, ignorând complet vocea și nevoile oamenilor. Obiceiurile din timpul pandemiei se uită cu greu!

Încă de ieri au încercat să discrediteze protestele, afirmând că acestea sunt organizate de AUR, chiar dacă adevărul este cu totul altul. Protestul fermierilor și transportatorilor nu are nicio conotație politică, ci este o expresie a disperării și nemulțumirii acestor categorii sociale, care se confruntă cu probleme reale și urgente.

Fermierii și transportatorii cer dreptul de a-și desfășura activitatea în condiții normale și echitabile. Ei doresc să poată ajunge în portul Constanța, să beneficieze de prețuri reduse la RCA și să fie recunoscuți și respectați pentru munca lor în țara noastră. Aceste cerințe sunt perfect legitime și ar trebui să fie luate în considerare de către Guvernul Ciolacu. În schimb, Marcel Ciolacu alege și la această oră să ignore toate aceste cerințe și să trateze protestatarii ca pe niște infractori.

Și-au bătut joc de ei în ultimii 2 ani, aproape au ruinat sectorul agricol și cel al transporturilor, și acum Marcel Ciolacu și camarila sa pare că au pornit la un ultim asalt împotriva acestora. Un asalt care este îndreptat, de altfel, împotriva tuturor românilor.

Este de datoria noastră, a tuturor, să ne solidarizăm cu fermierii și transportatorii și să ne asigurăm că aceștia sunt ascultați și respectați. Nu trebuie să îi blamăm dintr-un motiv foarte simplu: mâine am putea fi chiar noi în situația lor disperată. Fermierii sunt cei care ne pun hrana pe masă, iar transportatorii sunt cei care țin economia în mișcare.

Guvernul Ciolacu nu poate ignora vocea și nevoile propriilor cetățeni. Dacă Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Florin Barbu aleg să continue pe acest drum al autoritarismului și al disprețului față de drepturile fundamentale ale românilor, cu toții vom sfârși rău. Este timpul ca românii să se unească și să lupte pentru o Românie care își respectă cetățenii.

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor                                                   


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background