AUR ar vrea cu 500.000 mai puțini bugetari

Postat de pe 3 august 2023

AUR a anunțat, prin co-fondatorul său Claudiu Târziu, ce măsuri ar lua cu privire la bugetari dacă va ajunge la guvernare după runda electorală din 2024.

Apocalipsa pentru bugetari. Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, afirmă că, în situaţia în care partidul pe care îl reprezintă ajunge la guvernare, se vor lua măsuri drastice pentru reducerea aparatului de stat. Mai exact, a punctat politicianul, Alianța pentru Unirea Românilor are în vedere concedierea a 500.000 de angajaţi din administraţia publică.

AUR ar putea da afară 500.000 de bugetari „cu carnet de partid”

Co-fondatorul AUR a motivat decizia prin faptul că, din anul 2000 şi până în prezent, numărul angajaţilor din administraţie a crescut de la 800.000 la 1,3 milioane. Potrivit lui Claudiu Târziu, vor fi concediaţi acei bugetari „cu carnet de partid, care nu-şi găsesc utilitatea în sistem”. Mai exact, sunt vizați bugetarii veniți pe filieră politică sau cu simpaticii politice care i-au sprijinit în carieră.

„Astfel de reformă, cu aceste partide, nu este posibilă. Tocmai ele au împănat aparatul bugetar cu tot felul de clienţi politici, pentru că au avut nevoie de sinecurile acestea să răsplătească loialităţi politice. În 2000 funcţiona statul român cu 800.000 de funcţionari publici, otova. Nu a crescut numărul militarilor, a scăzut, nu a crescut, numărul poliţiştilor, a scăzut, nu a crescut, numărul medicilor şi asistenţilor, ba dimpotrivă, avem deficit, după cum vedem atâtea cazuri nenorocite.

Ce a crescut? A crescut numărul funcţionarilor din administraţia publică centrală şi locală. Cum? Că am avut nevoie? Nu! Pentru că am pus zece să învârtă aceeaşi hârtie, ca să-şi ia nişte bani de la stat, siguri, pentru că aveau carnet de partid. Asta trebuie curăţat. Cum să cureţi, dacă tu depinzi de voturile acelor oameni? PSD şi PNL nu vor face niciodată o astfel de reformă”, a afirmat Claudiu Târziu, miercuri seară, la Prima News.

AUR preferă să piardă voturi, dar să facă curat în sistem

Întrebat, în context, dacă AUR va face concedieri în rândul angajaţilor din sectorul public, în cazul în care va ajunge să guverneze după alegerile din 2024Claudiu Târziu a precizat că formațiunea politică este dispusă să concedieze jumătate de milion de angajaţi din aparatul bugetar, dar să facă curat în sistem. Prin această măsură mizează, în schimb, pe voturile diasporei.

„Am zis-o şi o să o facem pentru că pe noi nu ne leagă nimic, nu avem niciun fel de cârdăşie cu oamenii care au intrat pe liste de partid în instituţii publice. Vom pierde voturile acestora, care oricum se duc la partidele respective şi vom câştiga voturile românilor care aşteaptă o reformă reală în statul român şi aşteaptă pe cineva să-i ducă la prosperitate, să-i scoată din sărăcie. Am promis, 500.000 dăm afară. Numai pe aceia cu carnet de partid, care nu-şi găsesc utilitatea în sistem. Că aşa rezultă din calculul pe care l-am făcut. În 2000 erau 800.000 şi funcţiona statul român. Acum sunt 1.3000.000 şi funcţionează statul român mai bine? Nu!”, a adăugat liderul AUR pentru sursa citată.

În altă ordine de idei, Claudiu Târziu a anunțat că AUR nu va vota, în Parlament, noile măsuri luate de Coaliție în domeniul fiscal cu scopul redresării din criza economică.

sursa: evz.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Continuați lectura

Melodia actuala

Titlu

Artist

Background