AUR a donat peste 3000 de volume în limba maternă cetățenilor români din Ucraina

Postat de pe 29 noiembrie 2023

De Ziua Unirii Bucovinei cu Țara Mamă, reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au donat un fond de carte în limba română, peste 3000 de volume, românilor din Ucraina. Acțiunea vine ca răspuns față de neseriozitatea domnului Zelenski care nu și-a respectat promisiunea prin care statul ucrainean recunoște limba română.

În acest context, marți, microbuzele AUR au trecut vama Siret și au ajuns la reprezentanții românilor din Cernăuți (Ucraina)

“Încep prin a mulțumi tuturor autorităților care au pus umărul la conservarea românismului în Ucraina. Ajutorul oferit a fost binevenit, cu atât mai mult cu cât vine într-un moment cu o încărcătură simbolică deosebită.

Totodată, vreau să transmit mesajul meu cu prilejul Zilei Unirii Bucovinei cu România prin care vă asigur de cele mai călduroase gânduri și sentimente de solidaritate. În această zi de sărbătoare și conștientizare a istoriei noastre comune, inimile noastre sunt alături de voi. Este o onoare și o bucurie să vă anunț că în semn de recunoștință și unitate am inițiat un fond de carte dedicat comunității noastre din Ucraina. Această donație are menirea de a aduce lumină și
cunoaștere în viețile voastre, să vă îmbogățească cultural și să vă simțiți mai aproape de rădăcinile noastre comune.

Fiecare carte este ca o fereastră deschisă către lume, iar prin această inițiativă, sperăm să vă aducem o bucată din căldura și istoria noastră comună. În această zi semnificativă, să simțiți că suntem uniți prin cuvinte, prin cultură și prin aspirația comună pentru libertate și demnitate.

Vă mulțumesc pentru puterea voastră de a menține vie flacăra românității în inimile voastre. Sunteți eroii noștri de fiecare zi, iar gestul vostru de a lupta pentru identitatea și valorile noastre comune nu trece neobservat.”, a declarat Președintele, George Simion.

Fondul de carte a fost recepționat de domnul Vasile Răuț, președintele societății Golgota la Palatul Național al Românilor din Cernăuți. Tot  aici își au sediul mai multe societăți non-profit care luptă pentru păstrarea identității naționale în nordul Bucovinei. Totodată membri AUR au fost întâmpinați de reprezentanți ai societatii Mihai Eminescu și Societatea Femeilor Bucovinene.

“Am găsit un colectiv de oameni primitori, care serbau ziua Bucovinei și cântau cântece patriotice, povesteau și s-au bucurat enorm de donația pe care am făcut-o. Am mai anunțat și câțiva profesori români din zona ce vor veni zilele următoare și vor prelua de la palat cărți pentru localitățile de unde sunt ei.”, a reclarat vicepreședintele filialei AUR Suceava, domnul Daniel Prelipcean.

AUR rămâne consecvent promovării și apărării identității noastre naționale în toate zonele istorice și diaspora.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background