Asociația de protecție a animalelor PETA vrea să interzică căluții de lemn pentru copii

Postat de pe 23 februarie 2024

 „Am crezut că este o glumă. Dar unde se vor opri?” Campania organizației PETA de interzicere a folosirii cailor de lemn nu cade prea bine în Belgia. Organizația americană a trimis o scrisoare lui Aaron Landrum, președinte și CEO al Chance Rides, cel mai mare producător de utilaje pentru parc distractii din țară, în care îi cere să pună capăt producției și vânzării de carusele cu tematică animală, scrie La Libre

PETA acuză acest tip de carusel că „normalizează utilizarea animalelor ca mijloc de transport și divertisment”. In Olanda, PETA a cerut conducerii parcului tematic Efteling să nu mai folosească figuri de animale în caruselele sale.

„Mă tem că, pe măsură ce se apropie alegerile, politicienii vor prelua ideea si în alte locuri. Activiștii pentru drepturile animalelor au decis să ne persecute. Și atunci ce va fi? Interzicerea rațustelor de plastic sub pretextul că am încuraja copiii să vâneze sau să pescuiască? Interzicerea ursuleților de pluș?”, exclamă Anthony Mastrovalerio, președintele valon al uniunii industriașilor din târgurile belgiene.

„Într-adevăr mergem un drum lung pentru că de câțiva ani, atacurile vin unul după altul. A fost sfârșitul plimbărilor cu poneii, sfârșitul peștișorilor de aur la târguri și acum, vor să ne împiedice să avem cai de lemn?”, continuă el.

Din fericire pentru târguri, PETA nu are o filială belgiană. Iar asociațiile pentru drepturile animalelor care sunt bine stabilite în Belgia nu sunt deosebit de înclinate să lupte împotriva poneilor de lemn.

„Pe de altă parte, campania PETA are meritul de a pune sub semnul întrebării locul animalelor în activitățile de agrement. Sunt încă multe situații pe care le denunțăm, precum prezența delfinilor în delfinarii sau folosirea elefanților sau în industria turistică. Mă gândesc, de exemplu, la elefanții care sunt călăriți de turiști în Thailanda. Îi amuză foarte mult pe călători, dar în spate există adesea maltratări. Dar nu, animalele din lemn nu sunt în mod clar prioritatea noastră”, spune Sébastien de Jonge, director de operațiuni la organizația Gaia.

Nici la organizația „Animale în pericol” lupta împotriva căluților din lemn nu este considerată o prioritate. „Când am văzut campania PETA, am fost foarte surprins. PETA este o organizație serioasă pentru care am foarte mult respect dar care poate avea uneori o comunicare surprinzătoare. Pot să înțeleg că sunt interesați de acest subiect, dar poate nu aș comunica așa. De asemenea, cred că europenii sunt suficient de deștepți pentru a înțelege diferența dintre un cal de lemn și un cal adevărat. Pe de altă parte, dacă campania lor ajută la evidențierea maltratării care poate exista în arenele de echitație, mi se pare foarte interesant”, spune Jean-Marc Montegnies, președintele Animale în pericol.

sursă: La Libre


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background