Armele americane au fost folosite pentru prima dată de Ucraina pentru a lovi Rusia

Postat de pe 5 iunie 2024

La două zile după autorizația dată de Joe Biden, presa ucraineană susține că o lovitură a lui Himars a lovit un sistem de apărare antiaeriană rusesc din regiunea Belgorod, scrie Le Figaro

A căzut un nou tabu, iar ucrainenii nu au așteptat mult să profite de el. Luptându-se pe toată linia frontului , armata ucraineană a primit mult așteptatul acord de la președintele american Joe Biden pentru a lovi Rusia cu armele americane.

Presa ucraineană relatează că o lovitură Himars, un lansator de rachete folosit adesea cu rachete ghidate cu o rază de acțiune de 80 km, a lovit un sistem de apărare antiaeriană rusesc de tip S-300 sau S-400 în regiunea Belgorod. „Armata ucraineană a confirmat luni că au avut loc lovituri transfrontaliere și ținte militare au fost lovite ”, relatează Kiyv Post .

Mai multe canale Telegram ucrainene au publicat și imagini cu ținta incendiată. Canalul rus Telegram Astra a confirmat că într-adevăr a avut loc un atac în regiunea Belgorod, în zona orașului Korocha exact, la 57 km nord-est de Belgorod, în dimineața zilei de 2 iunie.

„Mai multe echipamente militare au suferit un incendiu ”, relatează postul, adăugând că o persoană a murit și mai mulți soldați au fost răniți. „Forțele armate ucrainene lansează lovituri dinspre Himar în spatele trupelor noastre. Sistemul nostru de apărare aeriană din regiunea Belgorod a fost lovit ”, a declarat bloggerul rus Dva Mayora, care a raportat și lovituri cu drone în regiune.

Kiyv Post mai relatează că o baterie rusă de rachete semibalistice Iskander (de la suprafață la suprafață) ar fi putut fi lovită în parcul industrial al orașului de graniță Shebekino, la aproximativ treizeci de kilometri de Belgorod.

Restricții

Până acum Ucraina și-a folosit propriile sisteme de tragere și mai ales dronele pentru a lovi teritoriul Rusiei. Astăzi, poate conta pe armele puternice ale țărilor occidentale, care și-au dat toate autorizația una câte una să atingă Rusia, cu unele restricții însă. Ucraina nu ar trebui să folosească rachete Atacms cu rază lungă de acțiune și ar trebui să se concentreze asupra regiunii Belgorod fără a viza prea adânc teritoriul Rusiei.

Kyiv speră totuși să-și convingă aliații să-i acorde mai multă libertate. „Aceasta nu este o autorizație 100%. Există reguli de respectat ”, a declarat ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kouleba, în timpul unei conferințe de presă luni, promițând „va lucra la extinderea aplicării sale” .

Rusia bombardează zilnic regiunea Harkov, în care a lansat o nouă ofensivă în mai. Moscova folosește în special bombe ghidate aruncate din avioane din spațiul aerian rusesc, din raza de acțiune a armelor ucrainene. Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a reiterat duminică că singura modalitate de a pune capăt ei este de a putea folosi arme occidentale cu o rază mai mare de acțiune, în special pentru a viza bazele aeriene ruse, spunând că este recunoscător pentru autorizatia acordată de aliații săi, dar tot o considera „insuficientă”.

sursă: Le Figaro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background