Anticorpii durează până la un an după contagierea cu SARS CoV-2 şi cresc după vaccinare

Postat de pe 18 iunie 2021

Un studiu realizat de o echipă internaţională de cercetători condusă de americanul Michel Nussenzweig, şef al Laboratorului de Imunologie Molecular al Universităţii Rockefeller şi cercetător la Institutul Medical Howard Hughes, ale cărui rezultate au fost publicate luni de revista Nature a arătat că anticorpii generaţi ca răspuns la o infecţie cu SARS-CoV-2 durează între 6 şi 12 luni după contagiere.

Michel Nussenzweig şi echipa sa au analizat mostre de sânge de la 63 de persoane care anul trecut au avut COVID-19. Dintre acestea, 26 au primit deja cel puţin o doză dintre vaccinurile de la Moderna sau Pfizer-BioNTech.  Ei au verificat că dupa perioada de 6-12 luni anticorpii produşi au crescut atât ca număr cât şi ca forţă, scrie Agerpres.

Ulterior, când persoanele respective au fost vaccinate, organismele lor au produs anticorpi „cu o înaltă eficienţă” împotriva diferitelor variante de SARS-CoV-2 care circulă. La un an după infectare, activitatea neutralizatoare împotriva tuturor formelor.virusului incluse în acest studiu era mai mică la persoanele care nu erau vaccinate, comparativ cu cele care se imunizaseră. Rezultatele studiului arată astfel că vaccinarea sporeşte imunitatea celor care au suferit de COVID-19.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background