ANAF iese la atac sub pretextul digitalizării

Postat de pe 12 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat abuzurile săvârșite de ANAF, care a început să sancționeze drastic cetățenii care nu se descurcă să facă tranziția către digitalizarea plăților.

ANAF-ul a presat și obligat toți cetățenii, dar în special pe cei care au o afacere, să treacă la programe de facturare online, să se înscrie pe Spațiul Privat Virtual al ANAF, să-și facă semnătură digitală și așa mai departe. S-a prelungit termenul pentru acest proces până la sfârșitul lunii mai; după aceea se vor aplica sancțiuni și amenzi usturătoare. Momentan, au început controalele la sânge la firmele comercianților mici. Între timp, la ANAF s-a desființat direcția pentru controlul marilor contribuabili. Culmea este că aceștia sunt cei care fac cea mai mare evaziune, neplătindu-și taxele și nedeclarându-și profitul.

Deși digitalizarea ar trebui să simplifice tot procesul birocratic precedent, care îngrijora și împovăra cetățenii, iată că este atât de prost concepută, încât totul a devenit și mai complicat decât înainte. Prin așa-zisa „digitalizare”, constatăm că cei de la ANAF au început să hărțuiască oamenii care nu se pot adapta sau care nu se descurcă. Constatările acestea cu privire la controalele abuzive ale ANAF au fost făcute chiar de PricewaterhouseCoopers (PwC), o companie internațională care monitorizează activitatea ANAF din România și din alte state.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background