ANAF dă de pomană din banii dumneavoastră

Postat de pe 26 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, jurnalista a avertizat despre modul în care pe de-o parte ANAF începe să atace din ce în ce mai mult cetățenii, confiscându-le bunurile și proprietățile și supunându-i la plăți enorme, și pe de altă parte le vinde bunurile sechestrate pe prețuri de nimic.

Iosefina Pascal începe prin a anunța că ANAF an pus sechestru pe diverse mașini, foarte multe dintre ele fiind de lux, marcă nemțească. În funcție de anul fabricației și de starea de deteriorare, aceste mașini sunt evaluate și, de obicei, evaluarea se face la un preț mediu, asta pentru a putea fi scoase la licitație pe un preț de nimic. „Playtech informează că mașini bune se vând cu prețuri începând de la 3000-4000 de lei, indică jurnalista.

Pe lângă scoaterea la licitație a bunurilor pe care s-a pus sechestru, mai există și parcul auto al instituțiilor. O dată la ceva timp, sunt scoase la licitație mașini aproape noi de la diverse instituții pentru că au fost înlocuite cu modele de ultimă generație. „Știți unde e nevoie mare de mașini nemțești? Păi la MAI. ‘Siguranță și încredere‘ doar cu mașini nemțești…”, afirmă ironic Iosefina. „Din banii noștri se cumpără aceste automobile și apoi se vând pe nimic…”, subliniază Iosefina Pascal.

Întrebarea este: de ce nu se duc mașinile care sunt într-o stare destul de bună la instituțiile care au realmente nevoie? Jurnalista atrage atenția asupra faptului că Poliția Română nu este suficient de bine dotată în multe zone din țară. Mai bine ar fi ca în loc să se vândă mașinile vechi pe nimic cui se nimerește, să fie vândute sediilor locale de poliție care au nevoie, tot la un preț acceptabil. „E așa o risipă… La noi duduie economia și se găsesc mereu bani pentru ăștia de la stat…”, în timp ce omul de rând se chinuie de pe o zi pe alta și se mulțumește cu obiecte vechi, cât își permite de altfel, adaugă Iosefina.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background