Americanii susțin că au tehnologia de inginerie genetică necesară pentru a readuce la viaţă exemplare de mamut

Postat de pe 13 aprilie 2024

Reprezentanții unei companii americane susțin că au tehnologia de inginerie genetică necesară pentru a readuce la viaţă exemplare de mamut, pasărea Dodo și tigrul tasmanian.

Colossal Biosciences, o companie din Dallas, își propune ca în următorii ani să reînvie mamutul, pasărea Dodo și tigrul tasmanian. Deși sună a scenariu de film, reprezentanții companiei americane spun că au toată tehnica necesară pentru a readuce pe planetă specii dispărute.

„Deținem toată tehnologia de care avem nevoie. Este vorba doar de timp și de finanțare. Dar suntem 100% încrezători că putem aduce înapoi tigrul tasmanian, dodo și mamutul”, a spus Ben Lamm, directorul executiv al companiei cu sediul în Texas. Lamm a mai explicat că specialiștii folosesc inteligența artificială și ADN-ul unei rude a animalului dispărut. „Este aproape invers în Jurassic Park”, a declarat Lamm, pentru Sky News.

Cercetătorii vor utiliza pântecele unui elefant pentru nașterea unui pui de mamut, iar în cazul Dodo vor folosi puiul ca surogat. Ei estimează că până în 2028 ar putea să apară primul pui de mamut. „Scopul nostru final este să aducem toate animalele pe care le creăm înapoi în sălbăticie”, a spus Lamm.

sursă: ziuanews.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background