Amenzile pentru mâncare expirată vs amenzile pentru parcare neregulamentară

Postat de pe 17 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza        

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a scos în evidență discrepanța majoră dintre amenzile pentru fapte care pun în pericol siguranța publică și amenzile nejustificate pentru fapte mult mai puțin grave, menite să adune bani la bugetul local.

În Centru Vechi, ANPC a dat amenzi de peste 800.000 de lei pentru produsele expirate și mizeria din diverse localuri și restaurante. Aceste derapaje ale localurilor sunt extrem de grave și pun în pericol sănătatea clienților, așadar se justifică acțiunea ANPC-ului. În contrast, Poliția Locală din Sectorul 6 a dat amenzi de peste 8 milioane de lei în 9 luni pentru parcări neregulamentare. Conducătorii auto în cauză au oprit sau staționat neregulamentar, în stații STB, pe treceri de pietoni, în intersecții sau pe spațiul verde, fapte care, totuși, nu pun în pericol viața cetățenilor.

Primăria Sectorului 6 a explicat că, deși „Bucureștiul a devenit sufocat de mașini”, acest lucru „nu ne dă dreptul să ne lăsăm mașina oriunde, să blocăm circulația, să deranjăm”. Cine o face riscă inclusiv ridicarea mașinii, avertizează instituția.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background