„Alina Gorghiu și Iuliana Scântei îndeamnă la încălcarea Constituției” – Iosefina Pascal, la GOLD FM

Postat de pe 16 februarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Alina Gorghiu și Iuliana Scântei se vor în conducerea Curții Constituționale, dar îndeamnă la încălcarea Constituției României”.

Curtea Constituțională a României a decis marți, 15 februarie, că impunerea măștii de protecție în spații publice este neconstituțională, potrivit unui comunicat de presă al instituției. Ar fi vorba despre o eroare de procedură a guvernului. Acesta nu a obținut avizul Consiliului Legislativ în momentul în care a dat hotârârea de a impune folosirea măștii în spații publice în starea de alertă.

Vicepreședintele Senatului României, Alina Gorghiu, susține că această decizie ar fi una controversată: „Hai să discutăm concret, dacă mâine mergem cu transportul public, la cât e de contagios Omicron, purtăm sau nu purtăm mască? Cumva cred că este o scăpare în ce a prezentat presa. Decizia e una care a fost prezentă în toata lumea, nu doar in Romania. Guvernul a încercat sa protejeze populația” – a afirmat Alina Gorghiu pentru Antena 3.

„Faptul că influencer-ița pe ceaiuri face astfel de afirmații nu mai surprinde pe nimeni” – susține Iosefina Pascal. „Curtea de la Lisabona a spus același lucru. O situație asemănătoare este și în Slovacia și în numeroase state. Treaba este simplă: Nu ai voie să obligi pe nimeni să facă nimic, când nu este cazul penalității și infracționalității”.

Statul ar avea datoria de asistență medicală, asigurarea necesarului de măști, de teste și de vaccinuri. Din acest punct, fiecare persoană este liberă să acționeze după bunul plac și propria dorință, potrivit noțiunii de democrație.

De ce ar avea relevanță declarațiile Alinei Gorghiu?

„Nu ne-ar interesa absolut deloc ce spune Alina Gorghiu dacă dumeaei și Iuliana Scântei, ambele din partea Partidului Național Liberal, nu ar dori să fie viitoare judecătoare la Curtea Constituțională a României” – a adăugat Iosefina Pascal. „Gorghiu a declarat că trebuie cedată suveranitatea țării, iar Domna Scîntei a mințit în legătură cu declarațiile de avere, prezintă probleme la anumite contracte și la foarte multe lucruri. Cu toate acestea, cele două doresc să ocupe funcții importante în CCR”.

Mai multe detalii despre cazul Iulianei Scântei dezvăluite de Iosefina Pascal pot fi găsite aici.

Odată ce o persoană a jurat cu mâna pe Constituția României, iar după îi contestă deciziile, nu ar mai trebui să mai ocupe o funcție publică, mai ales la CCR, potrivit jurnalistei GOLD FM.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background