Povestea de succes a make-up artistei Elena Ciftci, la GOLD FM

Postat de pe 17 februarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Make-up artista și femeia de afaceri Elena Ciftci a declarat în cadrul emisiunii „Golden Hour”, de la GOLD FM, că: „Fericirea clientului este foarta importantă, iar asta pe mine mă împlinește”.

Elena Ciftci este un make-up artist cu renume în România, dar și o femeie de afaceri de succes, având o școală de machiaj și coafură ce-i poartă numele. În anul 2019, Elena Ciftci Academy a primit „Premiul de Excelență pentru cea mai bună școală de machiaj” în cadrul Galei de Performanță & Excelență.

„Mi-am urmat visul”

Elena Ciftci povestește la GOLD FM că a urmat studiile Facultății de Limbi Străine, dar și Facultatea de Drept și că urma să devină notar. Cu toate acestea, meseria de make-up artist ar fi cea care o face fericită și o împlinește cu adevărat.

„Inițial am vrut să învăț să machiez doar pentru mine, din pură pasiune și am făcut numeroase cursuri în sensul ăsta încă de acum 10 ani. Am admirat-o foarte mult pe train-ărița la care eram atunci, iar la scurt timp am zis că asta vreau să fac cu adevărat” – susține Elena Ciftci.

Make-up artista spune că la vremea respectivă și-a focusat toată partea financiară, tot timpul, și toată atenția spre acest domeniu. Cu pași rapizi, dar siguri, a început apoi să-și clădească afacerea. „Nu am așteptat să câștig bani la loto sau bani de la vreun soț sau iubit. Din secunda doi după ce am terminat cursul, am luat paleta de farduri și o pensulă și m-am pus pe treabă” – a adăugat aceasta.

„Am împrumutat 4.000 de lei de la o prietenă și de toți am luat produse”

Elena Ciftci mărturisește că nu a dorit să facă rost de banii necesari de la părinți, așa că s-a împrumutat de la o prietenă cu suma de 4.000 de lei pentru a-și cumpăra produse de machiaj. Toți banii câștigați ulterior i-a investit în primul său studio de make-up.

„Aveam un magazin alimentar cu specific turcesc pe care l-am închis pentru că am vrut să-l fac studio de make-up” – povestește Elena. „Mi-am luat două oglinzi, două scaune la mâna a doua și un blat alb, plus acele produse pe care le-am luat cu cei 4.000 de lei, care nu erau multe la număr. Cu suma aceasta nu poți cumpăra foarte multe produse profesioniste. Ca să mă descurc cu chiria pentru salon și cu datoria, am împărțit spațiul cu două fete care se ocupau cu coafura, respectiv cu manichiura. Nu a fost un început foarte ușor. Dacă ar fi să încep, aș face-o mâine din nou”.

Cursuri în trei țări europene

Elena Ciftci Academy oferă în prezent cursuri de machiaj, de auto-machiaj, dar și de extensii de păr și de gene. Aceste cursuri nu se țin doar în București, ci și în Londra, Anglia, cât și în Frankfurt, Germania. Aceste cursuri de make-up sunt acreditate de către statul român, dar și de cel britanic, iar diploma este recunoscută la nivel internațional.

Cursurile de machiaj de la Elena Ciftci Academy pot dura 7 sau 14 zile, în funcție de gradul de performanță. Cel de auto-machiaj se desfășoară pe o durată de două zile, iar cel de coafor se întinde pe o perioadă de o lună, curs de asemenea acreditat de către statul român.

Emisiunea “Golden Hour”, moderată de Jessie, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 18. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagia de Facebook Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background