Adrian Severin: Impostura democratică occidentală acoperă oligarhizarea occidentului

Postat de pe 15 decembrie 2023

Adrian Severin: Războiul pe care îl vedem nu este între democrație și dictatură. Impostura democratică occidentală acoperă oligarhizarea occidentului, pe când în orient vorbim despre o dictatură transformată într-un regim aristocratic.

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Adrian Severin a realizat o analiză contrastivă între regimurile occidentale și cele orientale, avertizând asupra alunecării Europei și a Occidentului pe o pantă periculoasă a oligarhizării politicilor democratice.  

Criteriul adevărului cu privire la orice regim politic este fericirea și bunăstarea omului de rând, potrivit spuselor analistului Adrian Severin. Astăzi, în numele „democrației” și în numele luptei acesteia împotriva dictaturilor estice, americanii le impun cetățenilor să strângă cureaua și să ducă un trai chinuit, ceea ce seamănă izbitor de mult cu rațiunile comuniste/bolșevice.

„Ceea ce vedem astăzi nu este un război între democrație și dictaturi în niciun caz, ci un război între o impostură democratică, care acoperă oligarhizarea regimurilor politice occidentale. Noi nu mai suntem democrații, ci oligarhii, iar în Orient nu sunt dictaturi, ci aristocrații. În țările euro-atlantice vedem grupuri tot mai restrânse de interese care dețin puterea, preluată prin mijloace discutabile, și o exercită sub o mască democratică în interesul propriu. Dincolo, într-adevăr, nu avem democrația definită în Europa, dar acolo tradițiile au pus la punct ceva care nu mai este demult comunism, ci este un regim aristocratic”, a explicat Adrian Severin.  

Este momentul să observăm și să conștientizăm că Occidentul se confruntă cu o problemă majoră și extrem de gravă care este reprezentată tocmai de oligarhizarea regimurilor europene. În logică oricărei oligarhii, problemele interne sunt transformate în probleme externe și se gestionează pe calea războiului și prin proiectarea vinei asupra celorlalți, dar niciodată asupra factorilor perturbatori interni sau a entităților occidentale. Rămâne speranța că în 2024 se va înțelege cu adevărat raportul de forțe și statele se vor îndrepta către soluția încetării conflictelor și a stabilirii unei ordini mondiale multipolare.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background