Adidas: împotriva rasismului, dar pentru obiectificarea femeilor!

Postat de pe 27 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Andrei Gușă a venit cu o știre de ultimă oră pe care a prezentat-o în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, fiind gazda emisiunii cu această ocazie specială. Adidas a anunțat că va rupe colaborarea cu Kanye West! Pierderile companiei se vor ridica la peste 250 de milioane de dolari.

Pentru cei care nu știu, Kanye West este un artist american de culoare care cântă muzică rap. Motivul pentru care marea companie Adidas a decis să rupă orice colaborare cu Kanye West este unul șocant. Cântărețul american a făcut în repetate rânduri comentarii antisemite.

În primă fază, Kanye s-a afișat în public cu un tricou pe care scria ‘White Lives Matter‘, făcând aluzie la mișcarea care s-a stârnit în SUA în urma morții lui George Floyd (omorât practic prin asfixiere de către un polițist din Minneapolis). Mesajul de pe tricou nu este unul neapărat nepotrivit, întrucât este adevărat că toți oamenii sunt importanți, indiferent de culoarea pielii.

Dar, ceea ce a șocat cu adevărat publicul a fost momentul în care Kanye West s-a dus la un podcast îmbrăcat într-un tricou cu Ku Klux Klan, entitate reprezentativă pentru mișcarea rasistă extremistă. Dar nebunia nu se oprește aici! Kanye West a făcut niște declarații absolut scandaloase, printre care și câteva afirmații împotriva evreilor. Kanye avea o avere estimată la peste un miliard de euro și a ajuns, în urma ruperii contractelor cu Adidas și GAP, artistul a mai rămas cu doar 400 de milioane de euro.

Adidas promovează obiectificarea femeii!

„Același Adidas i-a spus Soranei Cârstea ‘mai bine să fii frumușică și să fii în primii 20, decât să nu arăți bine și să fii numărul 1‘, anunță Andrei Gușă. „Nu se poate așa ceva! Păi pe Kanye îl penalizați și după veniți și-i spuneți asta Soranei Cârstea. Mi se pare o obiectificare a femeii în cea mai abjectă formă!, adaugă Andrei Gușă, subliniind faptul că pare că ne întoarcem în Epoca de piatră.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background