Acuzațiile despre originea virusului COVID-19 sunt respinse de directoarea unui laborator din Wuhan

Postat de pe 16 iunie 2021

Un virusolog chinez și director al unuia dintre laboratoarele Institutului de Virusologie Wuhan, a negat teoria conform căreia virusul care a declanșat pandemia a scăpat din laboratorul său.

Doi experți americani susțin că laboratorul din Wuhan este cunoscut pentru faptul că se realizează experimente prin care cercetătorii încearcă în mod intenționat să crească letalitatea virusurilor.

Shi Zhengli, care este la conducerea laboratoruluiu de la institutul Wuhan, aceasta studiind multe virusuri printre care și coronavirusul, a răspuns furioasă jurnalului american prin telefon şi e-mail că nu poate aduce dovezi despre ceva pentru care nu există dovezi. Totodată aceasta a negat informaţiile publicate în presa americană, potrivit cărora trei cercetători de la institutul Wuhan au fost internaţi în noiembrie 2019, fiind infectați cu COVID-19 înainte de apariția focarului.

China refuză o investigație independentă în laboratorul lui Shi Zhengli. Totodată există o nedumerire legată de faptul că pandemia a izbucnit exact în orașul care găzduiește un institut cunoscut pentru cercetările coronavirusurilor de lilieci.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background