Acord confirmat între Israel şi gruparea palestiniană Hamas

Postat de pe 21 mai 2021

Autor: Adrian Lambru

Israelul şi  gruparea palestiniană Hamas au anunţat joi seară că au încheiat un acord prin care atacurile armate din Fâșia Gaza iau sfârșit. Acordul intră în vigoare la „o dată ulterioară”.

Această înțelegere a putut fi realizată cu implicarea Egiptului, care a promis că militanţii palestinieni din Fâşia Gaza se vor opri din lansarea de rachete dacă Israelul va înceta atacurile.

De asemenea, această decizie de acord vine și după presiunile făcute de Administrația Biden pentru încetarea ofensivei israeliene.

”Cabinetul de securitate a acceptat în unanimitate recomandarea tuturor responsabililor din domeniul securităţii (…) de a aproba iniţiativa egipteană de încetare a focului bilateral şi fără condiţii”, se arată într-un comunicat al autorităţilor israeliene.

Acordul a avut loc după aproape două săptămâni de la izbugnirea conflictului armat. Militanţii palestinineni din Fâşia Gaza au lansat rachete în urmă tensiunilor provocate de restricţiile din Ierusalim, interzicerea accesului la locurile sfinte şi evacuarea familiilor palestiniene din casele din oraş.

Până acum, 244 de persoane și-au pierdut viața, în cea mai mare parte palestinieni, în atacurile care au început pe 10 mai.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background