Șapte persoane au decedat în urma incendiului de la secția de ATI a spitalului din Constanța

Postat de pe 1 octombrie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Șapte pacienți au murit în incendiul izbucnit vineri la Secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unde erau internate 10 persoane.

Zeci de pompieri au intervenit pentru evacuarea celor peste 100 de pacienți din spital, aproape toți cu COVID, care au fost transferați la mai multe unități medicale. Pompierii au reușit să lichideze incendiul după o oră şi să instaleze un spital mobil pentru triajul pacienților care aveau nevoie urgentă de ajutor. S-a decis în scurt timp ca o parte dintre ei să fie transportaţi la Spitalul Județean de Urgență Constanța şi la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Potrivit raportului, instalaţiile electrice au unele defecţiuni, sunt folosite improvizaţii, sunt suprasolicitate sau se exploatează în condiţii în care se generează supracurenţi. De asemenea, s-a constatat faptul că secția de ATI nu era dotată cu senzori de incendiu.

Șeful DSU a mai transmis că incendiul a fost lichidat la aproximativ la ora 10.55. În spital au fost 135 de pacienți internați, din care cinci au fost non-Covid si 120 de pacienți Covid, dintre care 10, la ATI. El a mai precizat că nu există pacienţi cu arsuri între cei transferaţi. ”La acest moment nu este necesară evacuarea unor pacienți în alte județe. Pacienții vor rămâne în județul Constanța”, a mai spus Arafat.

La rândul său, prim-adjunctul IGSU, Cristian Radu, a precizat că incendiul s-a manifestat la nivelul ATI, pe o suprafaţă de aproximativ 350 de metri pătraţi, în mai multe încăperi pentru pacienţi cu coronavirus în stare gravă.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background