De ce criza politică ar fi reprezentat un adevărat moment de democrație?

Postat de pe 22 septembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

În cadrul emisiunii „Pastila lui Cristoiu”, de la Gold FM, jurnalistul a declarat faptul că: „Cu ocazia acestei crizei politice instaurate, am aflat acum despre guvernare și despre Iohannis foarte multe detalii pe care le-am fi aflat tocmai în 2024”.

Ion Cristoiu caracterizează conflictele din interiorul coaliției de guvernare din ultimele săptămâni ca fiind „adevărate momente de democrație”. „Foarte multe detalii, pe care eu le știam deja și am scris despre ele, au fost confirmate de foști miniștri din cabinetul Cîțu”.

„Aceste două partide, USR PLUS și PNL, au colaborat atunci când au avut un scop comun: lupta împotriva PSD. Însă, ca orice alianță, aceasta nu a supraviețuit victoriei. Scopul comun nu a mai existat, fiecare acționând pe cont propriu, care e mai mare și mai tare” – susține jurnalistul.

Cine ar fi de vină?

Vina i-ar aparține, în concepția lui Ion Cristoiu, premierului Florin Cîțu: „Acesta a fost împins de o mare nemulțumire a liderilor PNL, atât de la centru, cât și din provincie, față de USR PLUS. S-a urmărit de mult timp ceea ce s-a întâmplat: scoaterea USR PLUS de la guvernare. Nimic nu a fost întâmplător”.

Implicarea presei

Ion Cristoiu este de părere că această criză politică l-ar implica și pe Klaus Iohannis, iar acest fapt ar fi un prilej perfect pentru unele institute de presă să-l atace pe președinte: „Toată presa care scrie acum de rău de Iohannis este presa binomului: Coldea, fost SRI, și Kövesi, fost DNA”.

„Aceștia dorsc ca România să fie o republică a procurorilor, iar ei, împreună cu presa lor, să hotărască cine e arestat, cine e condamnat și așa mai departe” – observă jurnalistul.

Pastilele lui Ion Cristoiu sunt difuzate în fiecare dimineață pe frecvența 96,9 MHz la ora 7. Înregistrările pot fi urmărite integral pe pagina de Facebook Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background