Președinția ucraineană acuzată că a făcut presiuni asupra presei

Postat de pe 11 octombrie 2024

Președinția ucraineană se află în mijlocul unui scandal după ce a fost acuzată că a făcut presiuni asupra respectatului site de știri Ukrainska Pravda, unul dintre cele mai populare și influente din țară, scrie Le Monde.

Miercuri, această mass-media a acuzat administrația lui Volodymyr Zelensky că exercită „presiune sistemică” pentru a „influența politica sa editorială” .

„Este deosebit de revoltător” să recurgem la această practică în mijlocul invaziei Ucrainei de către Rusia, „când lupta noastră comună atât pentru supraviețuire, cât și pentru valorile democratice este esențială ” , a subliniat Ukraïnska Pravda într-un comunicat .

Site-ul precizează în special că președinția le interzice oficialilor de stat să comunice cu jurnaliştii, să participe la evenimentele pe care le organizează și „pune presiune asupra companiilor” pentru a „opri cooperarea lor publicitară” cu această mass-media.

Deputatul Yaroslav Yurchyn, șeful comisiei parlamentare pentru libertatea de exprimare, a trimis joi o cerere oficială parchetului și poliției, cerând „verificarea” acestor acuzații.

Dacă această informație este confirmată, responsabilii „vinovați de presiunea exercitată asupra presei trebuie pedepsiți ”, a spus el pe Telegram.

Joi, o asociație informală de jurnaliști ucraineni numita Mediaroukh și care reunește aproximativ o sută de profesioniști ai informației l-a îndemnat pe dl Zelensky să facă totul pentru a „încheia presiunea asupra mass-media din partea oricărui oficial de stat” .

sursă:  Le Monde.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background