Spânu: NORDIS este de fapt Escrocheria Statului Paralel!

Postat de pe 10 octombrie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a analizat ESCROCHERIA NORDIS, noul CARITAS, încrengăturile politico-mafiote ale scandalului, cine sunt responsabilii.

Sigla Nordis apare pe tricourile arbitrilor români, iar în materialele promoționale ale firmei se folosește imnul României. Nordis este susținătorul echipei de fotbal de sub 21 de ani, ceea ce îi conferă o imagine bună în ochii publicului larg. Afacerea Nordis a fost gândită în așa fel încât să pară un proiect amplu, de țară, care oferă ansambluri rezidențiale de lux în puncte cheie ale României: pe litoral, la Brașov, la Sinaia și în București. Așa au fost oamenii atrași să investească în proiect și chiar să-și cumpere mai multe apartamente, cu gândul că-și vor recupera investiția sau măcar se vor bucura de imobilele luate. În Franța, tocmai pentru că au existat fraude similare în trecut, s-a dat o lege prin care nu se permite un avans mai mare de 5% pentru proiectele imobiliare în desfășurare. Se pare că și România s-a apropiat de emiterea unei astfel de legi, cu un procent de 10%, la inițiativa PSD-ului.

Aici intră în scenă Laura Vicol, soția lui Vladimir Ciorbă, principalul actor în afacerea Nordis. Laura Vicol a ajuns președinta Comisiei Juridice din Camera Deputaților tocmai pentru că avea această misiune de protejare a Nordis. Blondina era cunoscută în trecut ca „avocata cămătarilor”, iar jurnaliștii cu experiență au avertizat că scandalul Nordis-PSD-Laura Vicol avariază grav candidatura lui Marcel Ciolacu. Nașul de cununie al soților Ciorbă-Vicol a fost Daniel Dragomir, fost colonel al SRI, potrivit dezvăluirilor jurnalistului Ion Spânu. În anii precedenți, Laura Vicol a redat SRI-ului puterea de a se implica în investigațiile juridice, convertindu-l în organ de anchetă.

Este clară, așadar, implicarea Statului Paralel în afacerea Nordis și misiunea pe care Laura Vicol a executat-o pentru șefii săi din umbră. Toată escrocheria Nordis nu ar mai fi existat dacă trecea legea care interzicea avansul mai mare de 10% pentru proiectele imobiliare în curs. Românii au făcut numeroase plângeri la ANPC după ce și-au dat seama că sunt trași pe sfoară, însă Horia Constantinescu, fostul președinte al instituției, era prea ocupat să dezvolte proiecte cu… Laura Vicol.

Săptămâna viitoare, Ion Spânu va dezvălui lista de politicieni care au primit apartamente de la firma Nordis, completată de lista judecătorilor și a oamenilor de afaceri care au obținut astfel de imobile.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background