Comaroni: Scandalul de tip CARITAS declanșat poate fi devastator pentru PSD

Postat de pe 9 octombrie 2024

Comaroni: Pe lângă fata lui Băsescu, printre notarii penali din escrocheria NORDIS sunt soțiile liberalilor Bușoi și a lui Horia Georgescu, fostul șef ANI. Laura Vicol este reprezentanta lumii interlope în politică, deci scandalul de tip CARITAS declanșat poate fi devastator pentru PSD

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a dezvăluit detalii șocante despre ESCROCHERIA NORDIS, coordonată sub protecția PSD, dar implicând nume din mai multe partide, arătând cine sunt păgubiții și cât de mari sunt pagubele, dacă acest scandal va fi folosit în campania electorală.

Câteva mii de români au investit sume uriașe, de ordinul sutelor de milioane de euro, în himera Nordis și au rămas păgubiți. Dincolo de tunul financiar dat, această escrocherie de proporții are o dimensiune foarte tristă, dacă luăm în calcul câteva sute de destine curmate, românii povestind că și-au investit economiile de-o viață în acest proiect sau chiar că s-au îmbolnăvit de supărare și nervi. Toată această afacere a fost gândită încă de la început ca o amplă escrocherie, pe modelul schemelor piramidale sau al vechiului Caritas. Laura Vicol a avut un rol dublu: atât de agent imobiliar pentru firma deținută de soțul său, Vladimir Ciorbă, convingând tot mai multă lume (chiar și persoane publice) să investească, cât și de protector în justiție al ilegalităților săvârșite de Nordis, prin faptul că s-a asigurat că nu sunt emise legi în Parlament care să interfereze cu afacerea lor clandestină. Guvernanții abia acum propun (din rațiuni electorale) emiterea unei legi care să reglementeze valoarea avansului dat pentru astfel de proiecte imobiliare.

Laura Vicol a beneficiat și de rețele în lumea interlopă, fiind cunoscută public drept „apărătoarea cămătarilor”. Așa a ajuns Laura Vicol să colaboreze și cu alți notari, cu legături în lumea interlopă, dar și în lumea politică. Printre aceștia se numără Ioana Băsescu, Alina Călborean (soția lui Horia Georgescu, fost șef al ANI) și Georgiana Bușoi (soția lui Cristian Bușoi). Așa se deconspiră legătura Statului Paralel cu întreaga afacere Nordis. Numai în primele 6 luni de când a apărut proiectul Nordis Mamaia au existat vânzări de peste 137 de milioane de lei, 99% dintre achiziții fiind realizate cu bani cash, fără credite imobiliare. Se vorbea acum doi ani despre un investitor, din Arad, care cumpărase 70 de apartamente, și de un altul din Maramureș. Afacerea Nordis este doar una dintre imensele mașinării de spălat bani ale Statului Paralel. Investitorul din Arad a reușit să rezilieze contractele în instanță, după ce a fost păcălit, declanșând executarea firmei Nordis. Astfel s-a ajuns la intrarea în insolvență a Nordis. PSD-ul este ultra-implicat în mafia imobiliară care alimentează și spală banii Statului Paralel. Se va dezvălui în timp câți bani au fost virați în campaniile electorale ale PSD din afacerea Nordis.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background