Zelensky: Ceea ce funcționează pe cerul Israelului poate funcționa și pe cerul Ucrainei

Postat de pe 4 octombrie 2024

Președintele ucrainean Vladimir Zelensky a discutat cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, despre întărirea apărării aeriene, apartenența Ucrainei la NATO și a cerut apărarea comună a cerului, ca în Israel, scrie Ukrainska Pravda

„Toți în Europa avem nevoie în mod egal de asta:Ucraina în Alianță. Și nu numai de dragul unei puteri generale mai mari, nu numai pentru că este pur și simplu corect și meritat pentru ucraineni, ci și pentru că numai datorită integrării complete a Ucrainei – situației noastre clare în zona euro-atlantică – vechea și criminala tentație a Rusiei de a perturba ordinea vieții în Europa poate fi înlăturată în mod sigur. Certitudinea geopolitică pentru Ucraina și pentru întreaga Europă este o valoare extraordinară – aceasta este o bază de încredere pentru pace, când nu există un singur loc insuficient protejat în arhitectura de securitate a Europei.”

Președintele a remarcat, de asemenea, importanța apărării antiaeriene pentru Ucraina în ajunul iernii, precum și progresele în doborârea în comun a rachetelor și dronelor rusești.

În plus, Zelensky a remarcat că Ucraina poate introduce sisteme de apărare aeriană similare cu cele care operează în prezent în Israel.

„Pe măsură ce ne îndreptăm spre iarnă, apărarea antiaeriană a Ucrainei nu este mai puțin importantă, alături de progrese reale în interceptarea comună a rachetelor și dronelor rusești. Vedem că unul dintre principalele motive pentru deficitul de securitate pe cerul Ucrainei, și în special în apropierea granițelor NATO, vecinii noștri, este lipsa de decizii privind operațiunile comune și apărarea comună. Ceea ce funcționează pe cerul Orientului Mijlociu și ajută la apărarea Israelului poate funcționa la fel de bine pe cerul părții noastre din Europa – în Ucraina – ajutând la salvarea de vieți. Există soluții tehnice specifice și tactici pe deplin eficiente pentru aceasta. Astăzi, am discutat aceste probleme cu Mark Rutte – vom continua să convingem toți partenerii de ceea ce trebuie implementat pentru o apărare aeriană eficientă „, a adăugat președintele.

sursă: Ukrainska Pravda


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background