Dorel Vișan: Marele păcat al lui Iohannis este că nu “gândește românește”

Postat de pe 26 septembrie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, maestrul Dorel Vișan a vorbit despre starea românilor și situația României înaintea alegerilor. Actorul a conturat portretul lui Klaus Iohannis, cel mai detestat președinte din istoria României, și a descris mandatele acestuia.

Dorel Vișan a asociat structura unei țări cu cea a stupului de albine, unde președintele devine matca abilă ce reușește să țină întregul sistem în armonie. „Trebuie să admit că am avut o anumită considerație pentru domnul președinte Iohannis, de când era primar. Am crezut că va fi un președinte foarte potrivit într-o lume atât de confuză, pentru că era și neamț, și mi-am zis că noi, românii, respectăm democrația; putem avea un președinte neamț, nu trebuie neapărat să fie român. Numai că domnul președinte nu a gândit românește. Aceasta este marea problemă”, a declarat cu amărăciune Dorel Vișan. Klaus Iohannis este un președinte pe care poporul îl desconsideră, iar coaliția de guvernare este formată din două partide care nu au nicio ideologie. „România nu are partide cu program, ci ‘formațiuni de tâlhari’ care acționează ca mafii legalizate. Perioada care s-a creat după 1989 și care funcționează în continuare este caracterizată de înșelăciune și haos. Primarul a fost considerat în tradiția românească unul dintre cei trei stâlpi care ordonau o localitate, alături de preot și învățător. Primarul, ca entitate, s-a deformat pentru că a intrat în acest sistem mafiot”, a explicat Dorel Vișan.

Pe lângă sistemul politic extrem de corupt și putred, România se confruntă și cu grave fenomene de ordin social. Unul dintre ele este creșterea alarmantă a consumului și traficului de droguri, intensificată în special prin organizarea a fel de fel de festivaluri folosite ca paravan pentru distribuirea de substanțe interzise tinerilor. „Festivalul UNTOLD aduce beneficii pentru Cluj, dar reprezintă o gravă degradare umană”, a afirmat maestrul Dorel Vișan. De unde Clujul era un simbol al culturii române, atât prin prestigiul și calitatea Universității Babeș-Bolyai, cât și prin oamenii de valoare care s-au născut și au activat în Cluj, acum acest oraș este golit de spiritul cultural. Administrația Clujului a acceptat fără ezitare să găzduiască festivalul drogangelii (și al transumanismului) UNTOLD, bucurându-se de viitoarele câștiguri financiare, dar ignorând complet efectele devastatoare asupra culturii. „Noi ne-am distrus viitorul României de zeci de ani, neocupându-ne de tineri și distrugând sistemul de învățământ și cultura. Am crescut generații trufașe, agresive, dependente de lucruri rele. Marii patrioți Boc, Rus, Dîncu, Tișe s-au arătat total insensibili la decăderea culturală. Se pare că mercantilismul bate tradiția!”, a subliniat Dorel Vișan.

Din interacțiunile sale cu publicul și din postura sa de fin observator, Dorel Vișan a sesizat că poporul român s-a împărțit în trei mari categorii: românii care încă mai au suflet românesc, mai consideră limba română ca „patrie a lor” și își educă odraslele în spirit patriotic; românii trădători, trădarea fiind o „celulă canceroasă” care se perpetuează în organismul românesc dintotdeauna, având în vedere că i-am distrus și ucis pe toți cei care au făcut ceva bun pentru țară; o ultimă categorie îi include pe cei care nu mai vor să fie români, care nu-și mai învață copiii limba română și care nu mai au de gând să se întoarcă vreodată în patria-mamă. Dacă odată cu alegerile de anul acesta nu se va schimba ceva, nu mai există cale de întoarcere, iar România se va prăbuși de tot.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background