SRS: Iohannis caută să obțină imunitate după mandatul său. Nu va merge la Senat, ci va prefera SUA

Postat de pe 17 septembrie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a explicat motivele ascunse din spatele implicării lui Klaus Iohannis în campania electorală și în alcătuirea listelor parlamentare ale PNL.  

Duminică, existau zvonuri despre retragerea lui Klaus Iohannis din mandatul de președinte pentru a intra pe listele de la Senat, de la București, în postura de „candidat-alpha”. În acest scenariu, Klaus Iohannis îl va lăsa pe Nicolae Ciucă în locul său, ca președinte interimar. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu nu crede în scenariul în care Klaus Iohannis vizează un loc pe lista PNL-ului la Senat. SRS a amintit că președintele Iohannis este disperat să se extragă din România, lucru reliefat inclusiv de încercările sale repetate de a-și găsi un loc de muncă extern cu scopul de a-și prelungi imunitatea. „Nu cred că vrea să intre în Parlament, pentru că s-ar face de râs. Presa ar alerga după el și ar constata că doarme, că nu vine la ședințe, că nu face nimic. Deci nu cred în acest scenariu. Cred, mai degrabă, că va pleca în SUA, unde are condiții imobiliare favorabile, prin interpuși”, a punctat Sorin Roșca Stănescu. Florida este statul unde s-au retras cei mai mulți dintre oamenii cu probleme cu legea; Klaus Iohannis chiar deține proprietăți în Florida.

Dacă PNL-ul i-ar obține lui Iohannis funcția de președinte al Senatului, această poziție nu ar fi suficient de acoperitoare pentru Iohannis, nu i-ar asigura imunitatea, pentru că el va fi urmărit în continuare cel puțin pentru actul deosebit de grav de a șterge baza de date a instituției prezidențiale. Acesta constituie un furt sau o distrugere a unor bunuri publice, prin care se atentează la istoria țării. Pentru infracțiunea aceasta, Iohannis poate fi urmărit penal și i se poate ridica imunitatea, chiar și dacă este președintele Senatului. Serviciile nu mai au niciun motiv să se agite, pentru că, oricine ar câștiga alegerile, este tot omul lor, același mecanism funcționând și în justiție, presă și alte sisteme vitale societății.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background