CNN: Kamala Harris a mințit în mod repetat cu editări și subtitrări înșelătoare pe conturile sale

Postat de pe 16 septembrie 2024

Un cont de socializare condus de campania vicepreședintelui Kamala Harris a fost în mod repetat înșelător, scrie CNN

Contul @KamalaHQ, care are peste 1,3 milioane de urmăritori pe platforma de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, și-a făcut obiceiul de a decupa în mod înșelător și de a subtitra inexact clipuri video pentru a ataca fostul președinte Donald Trump.

Campania Harris folosește @KamalaHQ ca un fel de cont de atac jignitor, folosind postări glumețe pentru a atrage atenția asupra comentariilor controversate, incorecte sau dubioase ale lui Trump și aliații săi. Dar contul, pe care campania Harris îl numește „ pagina sa oficială de răspuns rapid ”, a făcut el însuși comentarii inexacte de mai multe ori.

Mai jos sunt opt ​​exemple de postări video false sau înșelătoare din cont de la jumătatea lunii august, inclusiv trei din ultima parte a acestei săptămâni. Toate au fost evidențiate anterior de un cont anonim de respingere numit @KamalaHQLies , care are peste 268.000 de urmăritori.

Descriind în mod înșelător un comentariu al lui Trump despre susținătorii săi

O  postare din 17 august  de la @KamalaHQ a sugerat cu tărie că Trump a devenit confuz cu privire la starea în care se afla în timpul unui eveniment din Wilkes-Barre, Pennsylvania. Postarea spunea: „Trump: Ar fi bine, Carolina de Nord? (El este în Pennsylvania).” Include un videoclip de șase secunde în care Trump a spus, în timp ce arăta spre stânga lui: „Ar fi bine, Carolina de Nord? Nu cred, da.”

Campania Harris a fost explicit cu privire la intențiile sale în versiunea postării pe care a făcut-o pe contul Instagram @KamalaHQ,  spunând : „Donald Trump este pierdut și confuz”.

Dar Trump nu a fost pierdut sau confuz.

Videoclipul  complet al mitingului arată că mai devreme în discurs, Trump arătase spre același loc din stânga sa pentru a recunoaște și apoi a vorbit cu un grup de susținători înfocați din Carolina de Nord, spunând în cele din urmă: „Mulțumesc foarte mult. Carolina de Nord!”  Mai târziu , în momentul afișat de @KamalaHQ, a arătat din nou acești susținători și s-a referit la ei drept „Carolina de Nord”. Nu uitase că vorbea în Pennsylvania.

Campania Harris a refuzat să comenteze această postare @KamalaHQ.

Decuparea înșelătoare și descrierea înșelătoare a unui comentariu lui Trump despre imigrație

Joi, contul @KamalaHQ  a făcut o nouă încercare  de a sugera că Trump a fost confuz cu privire la locația sa. Postarea sa spunea: „Trump: „Pennsylvania, amintește-ți asta când trebuie să mergi la vot” (El este în Arizona).” A inclus un clip de opt secunde în care Trump spunea într-un discurs de la Tucson: „Deci, Pennsylvania, amintește-ți asta când trebuie să mergi la vot, bine, amintește-ți asta: creștere de 2.000%”

Postarea pe Instagram a acestei remarci, de asemenea, a fost mai explicită decât postarea X; pe Instagram, campania Harris  a adăugat  text peste videoclipul care spunea: „Trump uită în ce stare se află (din nou).”

Dar Trump, din nou, nu uitase în ce stare se afla.

Imaginile extinse  arată că campania Harris a decuplat contextul critic: Trump vorbea despre imigrație, un subiect cheie în Arizona și tocmai citise o parte din textul său pregătit despre modul în care un mic oraș din Pennsylvania „a experimentat o creștere cu 2.000% a populația de migranți haitiani sub Kamala Harris”. Apoi a adăugat: „Deci, Pennsylvania, amintește-ți asta când trebuie să mergi la vot, bine, ține minte asta: creștere de 2.000%, acesta este un oraș mic; dintr-o dată au primit mii de oameni.”

S-ar putea încerca să argumenteze că este ciudat pentru Trump să facă un apel direct către Pennsylvanian în timp ce vorbește în Arizona. Dar remarcile lui Trump oriunde în țară sunt transmise alegătorilor de pretutindeni în țară și, indiferent, @KamalaHQ a eliminat contextul care ar permite oamenilor să-și dezvolte o opinie informată cu privire la această remarcă.

Campania Harris a refuzat să comenteze această postare @KamalaHQ.

Decupând înșelător și descriind în mod înșelător un comentariu al lui Trump despre remarca sa din Charlottesville din 2017

postare de vineri de la @KamalaHQ spunea: „Trump spune că „nimic nu s-a făcut rău” în Charlottesville în 2017, când neonaziştii au scandat „Evreii nu ne vor înlocui” şi au ucis o femeie nevinovată”. Postarea a inclus un clip de 10 secunde în care Trump le-a spus reporterilor la un eveniment de vineri în California: „…ca și în Project 2025, nu am nicio idee despre asta – nu a avut nimic de-a face cu mine, nu a corectat-o, știa asta. Charlottesville – nu s-a făcut nimic rău.”

Însă  videoclipul complet al comentariilor lui Trump din California arată că campania Harris a tăiat clipul în mod înșelător chiar înainte ca Trump să declare clar că nu susține că neonaziștii din Charlottesville nu au făcut nimic rău sau că uciderea  nevinovatului contraprotestant din Charlottesville, Heather Heyer,  nu a fost greșita.

Mai degrabă, arată videoclipul complet, el susținea că  nu a greșit cu „oamenii foarte buni, de ambele părți” comentariul din 2017 despre evenimentele din Charlottesville, despre care el a insistat în mod repetat că nu era vorba despre naționaliștii albi.

Mai exact, Trump se plângea că un moderator al dezbaterii prezidențiale de marți, David Muir de la ABC News, nu a contestat modul în care Harris a descris comentariile lui Trump din 2017. Noi spunem că descrierea dezbaterii făcută de Harris cu privire la comentariile din 2017 a fost corectă, dar Trump nu a apărat crima vineri.

Iată remarca completă de vineri a lui Trump , în care a invocat diverse gazde Fox News: „Cred că (Muir) m-a corectat de 11 ori. Din cele 11 ori, nu cred că a avut dreptul să mă corecteze deloc. Nu au corectat-o nici​​o dată. La fel ca în Project 2025, habar n-am despre asta— nu avea nimic de-a face cu mine, nu a corectat-o, știa asta. Charlottesville – nimic nu a fost greșit. Tot ce trebuia să faci este să citești declarația mea încă o propoziție și ai fi văzut asta. Sean Hannity, Laura Ingraham, Jesse (Watters), toți, ei — Greg Gutfeld — toți au luat asta și l-au corectat de multe ori. Dar ei continuă să vină cu aceleași minciuni.”

Apărând postarea @KamalaHQ, campania Harris a spus într-un e-mail: „El spune că nu a făcut „nimic rău” în legătură cu el a spus „oameni foarte buni” care au făcut ceea ce este descris în tweet”.

Există două probleme cu asta. Postarea în sine nu a recunoscut că comentariul lui Trump „nimic greșit” era despre propria sa remarcă anterioară. Și, deși există un caz solid că acest comentariu din 2017 de „oameni foarte buni” a fost despre niște naționaliști albi, nu există niciun temei pentru a susține că a fost vorba în special despre ucigașul lui Heyer – cu atât mai puțin că comentariul lui Trump „nimic greșit” de vineri a fost despre acest criminal.

Decuparea înșelătoare și citarea incorectă a unui citat JD Vance despre îngrijirea sănătății veteranilor

Joi, contul @KamalaHQ  a postat un clip video de nouă secunde cu senatorul JD Vance, partenerul candidat al lui Trump, vorbind într-un interviu. Contul scria: „Ați lua în considerare privatizarea asistenței medicale pentru veterani? Vance: Cred că aș lua în considerare asta.”

Dar Vance nu a spus de fapt „Cred că aș lua în considerare asta”. O ascultare atentă a clipului dezvăluie că Vance a spus de fapt „Cred că aș lua în considerare – și…” Și pentru că @KamalaHQ a eliminat comentariile critice pe care le-a făcut după „și”, campania Harris nu a permis oamenilor să învețe imediat doar ceea ce Vance a spus că va lua în considerare.

Citatul extins al lui Vance  arată că el a spus că ar lua în considerare să ofere veteranilor o mai mare flexibilitate pentru a utiliza asistența medicală privată, dar că nu dorește să elimine asistența medicală federală oferită de Departamentul Afacerilor Veteranilor (VA). O combinație public-privat pentru îngrijirea veteranilor a fost abordarea generală adoptată de președintele Barack Obama și apoi de Trump ; cu siguranță nu este lipsită de critici, dar este mult mai puțin controversată decât ideea unei privatizări totale.

Iată  citatul complet al lui Vance :

„Cred că aș lua în considerare – și Donald Trump a fost foarte bun la asta, nu primește suficient credit pentru această inovație specială – oferind veteranilor mai multe opțiuni. Corect? Deci, să presupunem că ești într-un spital rural. Cel mai apropiat VA este la 120 de mile distanță. De ce să forțeze un veteran să conducă două ore și jumătate până la acea unitate VA când poate obține îngrijire mai ieftină și bună chiar în curtea lui? Corect? Deci, cred că ar trebui să deschidem opțiunile și opționalitatea veteranilor. Știi, cred că există zone în care VA funcționează de fapt foarte bine, așa că nu aș spune să scapi de tot. Aș spune că oferiți oamenilor mai multe opțiuni, cred că veți economisi bani în acest proces, veți oferi și veteranilor mult mai multă opționalitate.”

Campania Harris a apărat postarea @KamalaHQ. Acesta a argumentat în e-mailul său: „Vance sugerează că ar lua în considerare privatizarea funcțiilor VA. Acest lucru nu este înșelător. Legenda noastră nu spune „întregul sistem de sănătate VA”.

Dar campania Harris nu s-a referit la citatul greșit al subtitrării „a lua în considerare” și nu a explicat de ce a tăiat clipul înainte ca oamenii să-l audă pe Vance explicând ce ar „a lua în considerare”. Și dacă campania Harris ar fi vrut să pretindă că Vance vorbea despre posibila privatizare a anumitor „funcții” VA, așa cum se spunea în e-mail, ar fi putut spune că în postare, mai degrabă decât să lase măcar deschisă impresia că vorbea despre privatizarea întreg VA.

Purtătorul de cuvânt al Vance, William Martin, a spus că campania Harris „minte” cu privire la ceea ce a spus Vance. Martin a spus că Vance „s-a bazat personal pe VA ani de zile după ce a părăsit Marine Corps”, că Vance nici măcar nu dorește să privatizeze „funcțiile” VA și că oferirea veteranilor mai multe opțiuni pentru a alege voluntar îngrijirea privată nu poate fi descrisă în mod corect drept privatizarea nici măcar părți. a VA. Martin a spus: „În schimbul complet, senatorul Vance spune clar că nu va privatiza Departamentul Afacerilor Veteranilor”.

Decuparea și descrierea înșelătoare a unui citat al lui Trump despre sancțiunile pentru deteriorarea monumentelor

Contul @KamalaHQ  invocă frecvent Proiectul 2025, propunerile de politică  de dreapta ale fundației Heritage  pentru următoarea administrație republicană. Proiectul 2025 nu este inițiativa lui Trump și el a spus că nu este de acord cu unele dintre propunerile sale, dar are legături extinse cu inițiativa

postare din 30 august  de la @KamalaHQ spunea: „Trump spune că intenționează să readucă legile de acum peste 100 de ani, făcând ecoul Proiectului 2025: „Nu adoptăm astfel de legi. Sunt duri.” Postarea a inclus un clip de șapte secunde cu Trump vorbind la un miting din Pennsylvania.

Dar videoclipul complet al mitingului  arată că Trump nici măcar nu vorbea despre Proiectul 2025 sau despre planurile sale de viitor.

Mai degrabă, Trump își spunea povestea obișnuită despre cum se presupune că a „semnat” o lege veche de un secol pentru a da pedepse automate de 10 ani de închisoare persoanelor care distrugeau monumente. Povestea lui Trump este falsă – de fapt nu a semnat  nicio lege privind sancțiunile pentru avarierea monumentelor și nici nu a impus pedepse automate de 10 ani – dar este, de asemenea, fals că „făcea ecou Proiectul 2025” sau anunțase un plan pentru următoarea administrație Trump.

Campania Harris a apărat această postare @KamalaHQ argumentând că „întreaga platformă a lui Trump se referă la îmbrățișarea politicii „dure” din trecut” pe diverse subiecte.

Asta e o altă apărare subțire. Postarea a făcut o afirmație specifică despre ceea ce se presupune că spunea Trump într-un videoclip specific inclus în postare, iar Trump nu spunea asta de fapt.

Decuparea înșelătoare și descrierea înșelătoare a unui comentariu al lui Trump despre taxe

postare din 5 septembrie  de la @KamalaHQ spunea: „Trump le spune donatorilor săi bogați că va face „permanente” plățile sale fiscale pentru ultrabogații și le va reduce impozitele „și mai mult”. A inclus un clip de 13 secunde cu Trump. spunând: „Al cincilea pilon al planului meu este acela de a face reducerile de impozite ale lui Trump permanente – sunt reduceri masive de taxe, cele mai mari vreodată, permanente – și de a reduce impozitele și mai mult.”

Dar videoclipul complet al discursului  arată că postarea @KamalaHQ a tăiat videoclipul chiar înainte ca Trump să detalieze ce a vrut să spună prin reducerea impozitelor „și mai mult”. Primele două politici pe care le-a menționat au fost eliminarea taxelor pe bacșișuri și eliminarea impozitelor pe beneficiile de securitate socială – politici care, indiferent de meritele sau defectele lor, ar beneficia cu siguranță oamenilor care nu sunt bogați. (La fel au făcut și reducerile sale de impozite din 2017, care au produs câștiguri în medie pentru oamenii de toate nivelurile de venit, deși cei bogați au câștigat cel mai mult.)

De asemenea, acesta nu a fost doar un discurs adresat donatorilor bogați ai lui Trump. A fost un discurs adresat Clubului Economic nonpartizan din New York, ai cărui membri includ o gamă largă de directori de afaceri din zonă; unii participanți au fost donatori bogați ai lui Trump, dar alții nu. Chiar a doua zi, campania Harris a folosit contul @KamalaHQ pentru a-și promova propria popularitate în rândul directorilor executivi.

Campania Harris a apărat postarea în cauză, parțial, menționând că au fost prezenți donatori bogați ai lui Trump și, în parte, spunând că unul dintre cele mai mari anunțuri politice pe care Trump le-a făcut în discurs a fost că intenționează să reducă cota impozitului pe profit de la 21% la 15% (o reducere pe care Trump a spus că ar fi „doar pentru companiile care își produc produsul în America”). Campania Harris a spus că „nicio taxă pe bacșișuri și asigurările sociale nu sunt noi”.

Nou sau nu, totuși, clipul @KamalaHQ a tăiat aceste cuvinte importante – făcând ca comentariile lui Trump despre reducerile de taxe să sune mai concentrate pe cei bogați decât erau ei.

Eliminarea cuvintelor critice dintr-un comentariu Vance despre sindicate

postare din 29 august de la @KamalaHQ spunea: „Vance: Democrații vor să îi atace pe republicani ca fiind anti-sindicali”. Include un clip de cinci secunde cu Vance rostind acele cuvinte.

Dar videoclipul complet al discursului lui Vance la sindicatul Asociației Internaționale a Pompierilor arată că contul Harris a scos din urmă observația critică făcută de Vance, probabil în aceeași propoziție. Comentariul său complet: „Mulți democrați vor să-i atace pe republicani ca fiind anti-sindicali și, uneori, afirmatiile se potrivesc – dar nu pe mine și nu pe Donald Trump”. El a continuat subliniind acțiunile pe care le-a întreprins pentru a sprijini pompierii.

Campania Harris a spus că această postare @KamalaHQ a fost un „citat direct al lui JD Vance”; campania a spus că postarea este „în mod clar menită să transmită că Vance recunoaște că republicanii au o istorie de a fi anti-sindicali”. Dar chiar și citatele „directe” pot fi înșelătoare dacă exclud cuvintele de contextualizare care au venit înainte sau după citat.

Dacă, de exemplu, criticul de film Sally Smith a scris: „Acest regizor are o istorie lungă de a face filme grozave, dar acesta este îngrozitor”, ar fi un citat „direct” dacă o reclamă pentru noul film ar spune „Smith: „Acest regizor are o istorie lungă de a face filme grozave.” Dar și asta ar fi înșelător.

Descriind în mod fals un comentariu al unui aliat al lui Trump

postare din 28 august  de la @KamalaHQ spunea: „Operativ Trump pe Project 2025: Dacă ai principii fără putere, nu are sens. Trebuie să deținem puterea. Trebuie să luăm puterea.” Postarea a inclus un clip de 12 secunde în care activistul de extremă-dreapta și aliatul lui Trump Jack Posobiec spunea într-un interviu: „Acum, dacă ai toată puterea și niciun principiu, ești un tiran. Dar dacă ai principii fără putere, este lipsit de sens, este complet lipsit de sens. Trebuie să deții puterea. Trebuie să preia puterea.”

Dar, după cum Posobiec a remarcat cu exactitate  ca răspuns la postarea @KamalaHQ, nu a menționat niciodată Proiectul 2025 în aceste comentarii. Cuvintele Project 2025  nu apar deloc într-o transcriere a interviului integral.

Campania Harris a apărat postarea @KamalaHQ cu o fraza confuză – susținând că comentariul lui Posobiec este „parte a” unei agende „mai mare” Trump-Project 2025 pentru a concedia funcționarii publici care nu sunt văzuți drept loialiștii lui Trump. Posobiec nu vorbea aici despre concedierea funcționarilor publici și, indiferent, postul a susținut specific că Posobiec vorbea despre Proiectul 2025, ceea ce nu era adevarat.

sursă: CNN


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background