Ion Spânu, despre scenariile parlamentarelor și ale turului doi la prezidențiale

Postat de pe 12 septembrie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a examinat debutul campaniei electorale la prezidențiale, care sunt candidații cu șanse certe pentru turul doi și cu ce atuuri, dar și cum s-ar putea împărți voturile celorlalți.

Elena Lasconi s-a înecat în campanie și nu pare să mai aibă vreo șansă de a se califica în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Ion Spânu susține că Elena Lasconi are ca misiune să ciupească din scorul lui George Simion, care acum este cotat cu un punctaj apropiat de 20%. Prin uniformizarea scorului candidaților minori la un procent de +/- 10% i se oferă un culoar de creștere lui Mircea Geoană, pentru ca acesta să acceadă în turul 2. Geoană corespunde criteriului americanilor. A doua variantă a sistemului este propulsarea lui Nicolae Ciucă în turul 2, printr-un mecanism similar.

Marcel Ciolacu este deja calificat în turul 2, pentru că PSD-ul a obținut recent peste 30% la locale și are putere să-și susțină pe candidatul. Ar trebui să izbucnească un scandal-monstru pentru ca Marcel Ciolacu să fie descalificat. Marcel Ciolacu este omul ideal pentru servicii, fiind propulsat la candidatură cu sprijinul SRI. Sistemului îi convine cel mai mult ca finala prezidențială să fie disputată între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. În acest scenariu, unul dintre ei va fi președinte, iar celălalt premier, perpetuându-se aceeași „stabilitate” comodă pentru sistem. Astăzi, însă, Rareș Bogdan a declarat că, dacă va câștiga candidatul liberal, viitorul guvern va fi făcut cu Dreapta.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background