Ghilezan: Cartea lui Ciucă îi va aduce foloase electorale, deoarece competiția e oricum submediocră

Postat de pe 9 septembrie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan a vorbit despre epopeea lansării cărții lui Nicolae Ciucă, mult zgomot, dar pentru ce anume.

Mircea Dinescu a găzduit lansarea de carte a lui Nicolae Ciucă, candidatul PNL participând la eveniment însoțit de un alai de liberali: Dan Motreanu, Rareș Bogdan, Lucian Bode, Robert Sighiartău. Toți mesenii au urmărit cum Nicolae Ciucă și Dinescu au gătit o delicioasă saramură de pui, unii considerând chiar că liberalul i-ar face concurență bucătărașului Liviu Dragnea. Marius Ghilezan a citit cartea generalului Ciucă și, din postura sa de jurnalist cu experiență, dar și de scriitor iscusit, a realizat o recenzie ad-hoc în cadrul emisiunii, descriind „În slujba țării” astfel: „Cartea este împărțită în două părți: una cu valori literare, narative, cu metafore interesante, cu lectură serioasă în spate, și cea de-a doua parte extrem de plictisitoare, un fel de Mircea Geoană reloaded (care și-a tipărit cartea în urmă cu vreo lună, lansată tot de Mircea Dinescu). Surprinzător, Ciucă are în cartea sa metafore foarte bine lucrate, are referințe la Borges și nuanțe foarte bine înfipte într-o cultură a bibliotecii. Prima parte a cărții, primele 160 de pagini, este despre memorialistică, cu o aură de veridicitate. E posibil ca un literat de mare forță a culturii românești să fi contribuit, însă e greu de crezut că cineva putea să scrie în locul lui Ciucă amintirile sale”.

Dacă în scurta sa carieră publică, Nicolae Ciucă s-a confruntat cu un mega-scandal de plagiat, ce anume îi conferă credibilitatea că ar putea fi prezentat public în postura de autor de carte? E posibil ca strategii de campanie ai lui Ciucă să se fi inspirat din campania electorală gândită pentru Petr Pavel, actualul președinte al Republicii Cehe. Din postura sa de consultant politic foarte priceput, Marius Ghilezan a comentat această alegere a campaniei, spunând că huiduielile au ajuns să-l ajute pe candidatul Ciucă, cel puțin pentru marketingul cărții. Controversa creată îl ajută pe Nicolae Ciucă să se poziționeze ca un prezidențiabil autentic, într-o campanie dominată de impostură.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background