Oana Sorescu la Golden Hour cu Jessie: Cum să construiești o relație sănătoasă cu copilul tău

Postat de pe 2 septembrie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, Oana Sorescu, primul Master Trainer de EFT (Tehnici de Eliberare Emoțională) și Matrix Reimprinting din România, a abordat un subiect deosebit de important, în special în această perioadă, când urmează începerea unui nou an școlar, anume vindecarea rădăcinilor emoționale și cum să construiești o relație sănătoasă cu copilul tău prin conștientizare,  integrare si eliberare emoțională.

Într-un mediu familial în care există echilibru emoțional, în primul rând în cazul părinților, copilul va crește și se va dezvolta normal și armonios, construind o relație bună cu părinții. Perioada tulbure din ultimii ani, marcată de pandemie, război și dezechilibre economice grave, și-a pus amprenta, în mod inevitabil, asupra părinților și, implicit, asupra copiilor. În primii 7 ani, copiii înregistrează tot ceea ce observă în mediul înconjurător, în special comportamentul părinților și al apropiaților. De aceea este de o importanță majoră echilibrul emoțional al familiei și al părinților, chiar dinainte de momentul procreării, în dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Din păcate, copiii preiau la naștere traumele perpetuate de generații întregi în familie, cele mai cunoscute astfel de „programe” disfuncționale presetate și preinstalate fiind: sentimentul că ești o greșeală sau o rușine, presiunea ca tu să reușești ceea ce nu au reușit părinții, sentimentul că nu ai valoare, traumele mamei sau ale tatălui declanșate de diverse relații disfuncționale, aruncarea unor injurii cu prea multă ușurință și internalizarea etichetelor negative primite, ideea sărăciei și a lipsurilor constante. De aceea este esențial ca părinții să trăiască în prezent și să conștientizeze în momentul în care au un conflict cu ai lor copii că trebuie rezolvată o problemă a momentului și nu un șir lung de probleme ale trecutului, „îndosariate” și încapsulate în interior. Părinții trebuie să realizeze că ceea ce vor cu adevărat este să nu reacționeze cu furia, ura sau isteria cu care li se răspundea chiar lor din partea părinților lor. Pentru a echilibra relațiile din noua noastră familie, este esențial să vindecăm relațiile cu membrii familiei care ne-au crescut, cu mama, tata sau alte rude.

Când copiii trec printr-o criză de tantrum, cel mai greșit este ca părintele să-i alimenteze acea stare incontrolabilă de nervozitate cu și mai multă furie, disperare și ceartă. Părinții trebuie să învețe să facă un pas în spate, să se liniștească și să se conecteze cu momentul prezent pentru a gestiona situațiile de acest tip într-un mod corespunzător. Mai mult decât atât, părinții trebuie să învețe să nu-și mai suprasolicite copiii cu mult prea multe activități extracurriculare, în goana lor de a-i transforma în oameni dezvoltați multilateral. Un copil care este suprasolicitat în acest fel va simți lipsa de conexiunea și lipsa prezenței părinților în viața lui și va crește spre a fi un adult ultra-agitat și poate chiar pierdut.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background