Poliția germană investighează un utilizator internet care a numit „grasă” o deputată ecologistă

Postat de pe 30 august 2024

Biroul Federal de Poliție Criminală din Germania (BKA) ia măsuri împotriva unui utilizator al rețelei sociale americane Gab care a discutat despre greutatea liderului Partidului Verzilor și membru al Bundestagului Ricarda Lang descriind-o ca fiind „grasă”. .„Am răspuns cererii guvernului german cu o respingere clară”, a spus șeful Gab. Utilizatorii ar trebui să se poată exprima liber „fără teama de cenzură sau represalii”, a spus șeful Gab, scrie NiUS

Andrew Torba, șeful rețelei sociale americane Gab, a publicat o scrisoare de la BKA („Oficiul Federal de Poliție Criminală) pe rețelele de socializare . Acest lucru arată că Oficiul Federal de Poliție Criminală ia acum măsuri împotriva unui utilizator. Scrisoarea este adresată direct lui Gab pentru a solicita numele utilizatorului.

„Una dintre cele mai ridicole solicitări de date din străinătate pe care Gab le-a primit (și le-a refuzat) din Germania a fost atunci când au vrut să renunțăm la un utilizator pentru că numim o femeie politică grasă.” a comentat Torba pe X

 „În acest caz specific, utilizatorul Gab „@Die_Lunte_brennt_schon” a publicat două postări care au sexualizat-o pe politicianul german „Ricarda Lang” și i-au criticat greutatea. Acestea ar fi „postări de ură”, scrie comunicatul

Postarea în cauză arată o fotografie meme cu o femeie albă goală, foarte supraponderală, întinsă deasupra unui bărbat de culoare într-un pat. Pe fotografie scrie: „Ricarda Lang (28 de ani) procesează acum și personal cererile de azil”.

BKA: Utilizatorul atacă „onoarea politicianului”.

„Prin descrierea sexualizată și degradantă a „Ricardei Lang”, utilizatorul atacă onoarea politicianului și se arată a fi lipsit de respect (§ 185 StGB)”, continuă documentul BKA. Prin declarația sa, utilizatorul „insultează în mod public o personalitate politică pe baza poziției persoanei ofensate în viața publică”.

Într-un limbaj simplu: Deoarece un utilizator Gab a înfățișat -o pe politicianul Ricarda Lang drept grasă, autoritatea penală centrală a Germaniei ia măsuri serioase împotriva acesteia.

Biroul de urmărire penală solicită o listă de informații

Autoritatea consideră că, deoarece postările sunt scrise în limba germană, este vorba de un utilizator Gab care locuiește în Germania. Prin urmare, „informații” ar fi solicitate de la Gab „pentru a obține adevărata identitate a utilizatorului și locația actuală”.

Lista „informațiilor” solicitate este lunga. Printre altele, centrul de urmărire penală dorește să știe care e numele complet al utilizatorului Gab, dar si data nașterii, numărul de telefon, adresele poștale, adresele de facturare, modalitățile de plată, mijloacele de plată sau documentele de identificare.

Pentru că o persoană a criticat greutatea Ricardei Lang pe rețelele de socializare, BKA a început ancheta.

„Am primit o solicitare de date de la guvernul german”

Platforma Gab a comentat incidentul în urmă cu câteva săptămâni . „Am vrut să vă împărtășesc o dezvoltare recentă care subliniază angajamentul nostru neclintit față de principiile liberei exprimare și protecția vieții private a utilizatorilor noștri”, a declarat fondatorul Gab, Andrew Torba. „Am primit o solicitare de date de la guvernul german cu privire la un utilizator”, a subliniat CEO-ul comunității Gab.

Postările datează din 2022. Solicitarea Oficiului Federal de Poliție Criminală către rețeaua de socializare a venit în aprilie 2024 – o plângere împotriva postărilor a precedat probabil ancheta. Însă Gab a refuzat să ofere Oficiului de Poliție Criminală Germană datele utilizatorului său, despre care se spune că ar fi criticat greutatea Ricardei Lang. „Am răspuns cererii guvernului german cu o respingere clară”, a spus șeful Gab. Utilizatorii ar trebui să se poată exprima liber „fără teama de cenzură sau represalii”.

„Am răspuns cererii guvernului german cu o respingere clară”, a spus șeful Gab Torba. Utilizatorii ar trebui să se poată exprima liber „fără teama de cenzură sau represalii”.

sursă: NiUS


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background