Onciu: Șeful TELEGRAM a fost împins în capcana arestării din Franța. Macron poate fi responsabil

Postat de pe 29 august 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Adrian Onciu (opozitia.net) a prezentat concluziile intermediare ale scandalului Durov, după eliberarea patronului TELEGRAM, care e starea la zi în războiul ucrainean.

Pavel Durov, care este un miliardar foarte bine asistat, cu cetățenie rusă, franceză și emirateză, a acceptat în mod bizar să meargă pe un teritoriu euroatlantic, deși știa clar că, odată cu acest pas, îl așteaptă consecințe punitive grave, în lipsa unor asigurări de la cel mai înalt nivel. Analiștii Clubului de Gândire GOLD au luat în calcul posibilitatea ca președintele francez, Emmanuel Macron, să fie cel care l-ar fi asigurat pe Durov că se poate prezenta în Franța fără repercusiuni. Începând de ieri, fondatorul Telegram a fost pus în libertate, însă se află sub control judiciar, la Paris.

Se știe că Pavel Durov avea relații foarte bune cu regimul rusesc, foarte multe instituții și chiar armata folosind Telegramul pentru diverse tipuri de comunicare, deci Putin avea tot interesul ca aplicația să funcționeze cât mai bine, fără interferențe din partea Occidentului. Dincolo de varianta garanțiilor primite din partea unui lider influent, posibil Macron sau Putin, există și ipoteza că Pavel Durov a plecat în Franța pentru că ar fi vrut să defecteze la inamic. „Înclin să cred că la mijloc a fost vorba mai degrabă de o capcană, decât de o colaborare cu serviciile occidentale”, a declarat Adrian Onciu, dezvăluind că autoritățile din Moscova le-au sugerat tuturor utilizatorilor să șteargă orice informații compromițătoare de pe platforma Telegram. Dintr-odată, Telegramul a devenit inutilizabil pentru Moscova. Dacă Pavel Durov ar fi vrut să trădeze Moscova, probabil că ar fi făcut-o mult mai inteligent și chiar rușii ar fi folosit în continuare platforma Telegram, fără să bănuiască sau să știe că Durov le-a oferit o portiță de acces americanilor în interiorul serverelor aplicației.

Durov pare să fi picat într-o capcană, fiind obligat astăzi să plătească, probabil cu ajutorul emiratezilor, o cauțiune în valoare de 5 milioane de euro. Unii îi sugerează lui Pavel Durov să solicite azil la Ambasada Emiratelor Arabe Unite și să părăsească țara sub umbrelă islamică. Pavel Durov le-ar fi spus autorităților la aterizare că nu poate fi arestat, că a venit în Franța pentru a se întâlni cu președintele Macron. În ultima vreme, Franța a avut o poziție aproape irațională față de Rusia, trimițând trupe în războiul ruso-ucrainean. Atât pe fondul unor afaceri foarte importante pierdute de Franța (inclusiv Renault), cât și pe fondul pierderii unor cetățeni francezi pe front, Emmanuel Macron pare să fi executat un soi de răzbunare împotriva Rusiei, prin atragerea în capcană a lui Pavel Durov. „Aliații NATO ar trebui să-și dozeze bine escaladările și să-și revizuiască acțiunile, pentru că sunt convins că, la un moment dat, rușii vor acționa foarte dur”, a concluzionat jurnalistul Adrian Onciu.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background