SRS: E nevoie de un singur candidat suveranist, altfel se surpă construcția patriotică și câștigă tot actuala putere

Postat de pe 13 august 2024

SRS: Îl rog, ba chiar îl somez pe George Simion, să se prezinte la următoarele întâlniri pentru reunificarea mișcării suveraniste. Pe Diana Șoșoacă o îndemn la ponderație, a dovedit că vrea și poate, iar lui Cozmin Gușă îi solicit să fie un arbitru înțelept ce să atenueze conflictele inerente!

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a analizat inițiativa reunificării suveraniștilor, oportunitatea, mecanismele și consecințele, cine și în ce fel se opune acesteia.  

Există un potențial electoral uriaș pentru suveranism, acest bazin electoral depășind 50%. Dacă acest bazin electoral este mobilizat și corect canalizat, suveranismul poate câștiga alegerile parlamentare și chiar și pe cele prezidențiale. Singura condiție ca acest deziderat să se împlinească este aceea ca toate formațiunile suveraniste și liderii suveraniști să se înțeleagă între ei și să încheie un acord în vederea construirii unui pol al suveraniștilor. Forțele care se opun unei asemenea coalizări a suverniștilor sunt multiple, reprezentate de corporații, de struțocămila PSD-PNL și chiar o parte a suveraniștilor, din pricina orgoliilor mult prea puternice. Polul suveranist trebuie să-și accelereze procesul de afirmare, să se regăsească și să devină coerent pentru a putea să-și marcheze poziția reală în alegerile viitoare.

Prin absența sa de la negocierile suveraniștilor, George Simion a lăsat impresia că este pilotat și că deservește niște interese absconse. „Îl rog și chiar îl somez pe George Simion ca, în ziua și locul în care se va conveni să se organizeze următoare întâlnire, să se prezinte în persoană și să se comporte respectuos, și nu afirmându-și orgoliile, față de ceilalți participanți. O rog și o somez pe Diana Șoșoacă (cu care nu sunt prieten, dar pe care o respect în semn de respect și față de cei care au votat-o) să își tempereze avântul, să nu fie caustică, să fie echilibrată în discuțiile pe care le are cu ceilalți. Pe Cozmin Gușă îl atenționez și îl somez să încerce, pentru că e cel mai bine plasat, să fie un foarte bun comunicator între ceilalți doi candidați, aproape rivali, și între celelalte mișcări suveraniste, să se încerce să se transforme în liant”, a punctat jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

Dacă suveraniștii vor să dea următorul președinte, trebuie să opteze pentru un singur candidat. Este o strategie bună ca formațiunile politice suveraniste să defileze împreună în campania parlamentară, însă în campania prezidențială mișcarea suveranistă poate câștiga doar dacă lansează un singur candidat, capabil să atragă cât de mulți patrioți care se manifestă în sens suveranist.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background