Iran se pregătește de atac: A notificat avioanele să își schimbe direcția de zbor

Postat de pe 6 august 2024

Antony Blinken a declarat că un atac desfășurat de Iran și Hezbollah împotriva Israelului ar putea începe chiar luni, conform Jpost. Iranul a emis un „NOTAM” o notificare care avertizează o aeronavă cu privire la pericolele de pe traseu, pentru centrul, vestul și nord-vestul țării, sfătuind aeronavele să își schimbe rutele

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat luni, în cadrul unei teleconferințe G7, că un atac desfășurat de Iran și Hezbollah împotriva Israelului ar putea începe chiar luni. Iranul anunţă că are „dreptul legal” de a-şi pedepsi inamicul jurat Israelul pentru asasinarea la Teheran pe care i-o impută a liderului mişcării islamiste palestiniene Hamas Islamil Haniyeh. „Noi ne considerăm dreptul de a ne apăra securitatea naţională, suveranitatea şi integritatea teritorială ca pe un drept incontestabil”, a declarat luni, într-o conferinţă de presă săptămânală, un purtător de cuvânt al Ministerul iranian de Externe, Nasser Kanani.

Secretarul de stat american Antony Blinken le-a spus duminică omologilor săi din G7 (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi SUA), în timpul unei reuniuni în format de videoconferinţă, că un atac din partea Iranului şi a forţelor grupării şiite libaneze Hezbollah împotriva Israelului s-ar putea produce în următoarele 24 de ore. La rândul lui, Blinken a spus că SUA nu cunosc momentul exact al atacurilor, dar a subliniat că acestea ar putea începe încă din următoarele 24-48 de ore.

Articol integral: ziuanews.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background