Marius Lulea (AUR) despre Planul SIMION: Există și alte state ale lumii care au derulat astfel de programe de investiții! De ce la ei s-ar putea, iar la noi nu?

Postat de pe 7 iulie 2024

Marius Lulea, inginer constructor și prim-vicepreședinte AUR, a explicat că România are nevoie de Planul SIMION prezentat de candidatul AUR la alegerile prezidențiale, George Simion, deoarece rezolvă o problemă socială importantă, dând drumul în același timp și la un plan pe termen mediu pentru relansarea economiei.

„Desigur, toți criticii AUR și ai lui George Simion vor spune că doar comuniștii au economie planificată, că doar comuniștii au construit milioane de locuințe. Există și alte state ale lumii care au derulat astfel de programe de investiții, cum ar fi: Planul Marshall, New Deal al lui Roosevelt, Doctrina Truman ce cuprindea asigurarea de locuințe ieftine, în Marea Britanie a funcționat programul Right to Buy, în Germania și Franța funcționează programe pentru construcția și achiziția de locuințe sociale. De ce la ei s-ar putea, iar la noi nu? Totul ține de cei care se află la putere, de cei care decid în țara noastră”, a arătat prim-vicepreședintele AUR.

Potrivit acestuia, implementarea Planului SIMION ar costa în total aproximativ 50 de miliarde de euro, însă cheltuiala statului se va recupera prin vânzare, motiv pentru care vorbim doar de o sumă inițială de maximum 20 de miliarde de euro, care se va rostogoli timp de 10 ani. Valoarea rezultată a investițiilor după finalizare, arată Marius Lulea, va fi însă de aproximativ 75 de miliarde de euro.

„Finanțarea programului se va face prin împrumuturi de pe piața internă și externă. Ținând seama că în ultimii ani datoria statului a crescut cu aproximativ 80 de miliarde de euro în doar 5 ani, fără niciun proiect major de investiții derulat, putem susține că direcționarea spre investiții va fi una pozitivă”, a adăugat expertul în construcții.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background