Ionescu: Putin dă o mare lovitură geostrategică prin vizita în Coreea de Nord

Postat de pe 19 iunie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Iulian Ionescu a analizat vizita lui Putin în Coreea de Nord, desfășurare și consecințe, respectiv decizia din Georgia, țară ortodoxă, de a interzice evenimentele publice de propagandă LGBT și operațiile de schimbare a sexului.

La 3 dimineața (ora Coreei), președintele rus Vladimir Putin a aterizat în Coreea și a fost întâmpinat de către președintele Kim Jong Un. Întâlnirea în „creierii nopții” indică o apropiere foarte mare între cei doi lideri, chiar o prietenie consolidată. Jurnalistul Iulian Ionescu a atras atenția asupra faptului că țara lui Kim Jong Un, Coreea, nu este neglijată și băgată în seamă doar de Rusia și de Putin. Trebuie reamintit faptul că și Donald Trump a avut întâlniri directe cu liderul nord-coreean. Astfel, Coreea de Nord este cu mult mai importantă decât ne dăm noi seama din relatările rare de acolo sau decât credem. Coreea de Nord se va transforma în curând în una dintre cele mai importante țări datorită resurselor rare pe care le găzduiește pe teritoriul său. Aceste metale rare sunt esențiale în fabricarea semiconductorilor și deci în industria de înaltă tehnologie.

Dat fiind embargoul impus asupra Rusiei, Vladimir Putin caută alternative pentru a-și asigura resursele necesare în industriile din țara sa, una dintre țările furnizoare putând fi chiar Coreea. Mai mult decât atât, Rusia ar putea fi interesată de tehnologia rachetelor coreene. Vizita lui Putin este și un semnal dat atât americanilor, cât și chinezilor, că Rusia poate fi un intermediar în special între China și Coreea, tot în vederea soluționării carențelor de ordin economic sau în vederea unor strategii geopolitice între aceste state. Rusia își reorientează politica externă și interesele în zona de est a Asiei, turneul lui Putin continuând, după China și Coreea de Nord, cu Vietnamul.

Georgia, prin interzicerea evenimentelor publice LGBT, realizează o acțiune de mare forță și curaj, în slujba normalității!

Georgia a decis să interzică evenimentele publice ale comunității LGBTQ+, pentru că acestea nu sunt în concordanță cu spiritul ortodox al țării. Tot în Georgia, medicii descoperiți că au efectuat operații de schimbare de sex sunt condamnabili la închisoare între 1 și 5 ani. Georgia consideră aceste probleme din zona LGBT o chestiune ce ține inclusiv de securitatea națională a țării. Ei consideră că persoanele care sunt angajate în ideologia LGBT sunt vulnerabile, iar o eventuală includere a acestei comunități în structura țării ar putea duce la vulnerabilizarea inclusiv a sistemului de stat georgian. Totodată, georgienii atrag atenția asupra finanțărilor externe ale asociaților de tip LGBT, atenționând asupra ingerințelor unor interese externe în mecanismul de stat în cazul în care comunitatea LGBT este propulsată în funcții de conducere.

Demersul Georgiei este justificat tocmai de propaganda agresivă a LGBT-iștilor și de dorința acestora de a-și impune ideologia într-un stat construit în principal pe valori creștine, ortodoxe. În această perspectivă, Georgia realizează o acțiune de mare forță și curaj, în slujba normalității.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background