Melinda Gates a devenit oficial cel mai mare sponsor al avortului din intreaga lume

Postat de pe 7 iunie 2024

Pe 28 mai 2024, Melinda Gates (fosta sotie a lui Bill Gates) a donat zeci de milioane de dolari in întreaga lume pentru a sprijini avortul prin intermediul Pivotal Ventures – o fundație pe care a înființat-o în 2015.

Carol Tobias, președintele Comitetului Național pentru Dreptul la Viață: „Melinda French Gates ar putea face multe pentru a ajuta femeile și copiii lor nenăscuți la nivel național – și chiar internațional – dar a decis în schimb să verse bani în industria avortului, care face deja miliarde de dolari luând viețile unor copii nenăscuți nevinovați. În mod tragic, acest tip de «ajutor» distruge vieți și dăunează femeilor.”

Melinda Gates a promis că va mai dona in viitorul apropiat aproximativ 200 de milioane de dolari pentru „eliberarea femeilor”, care au dreptul „sa decida asupra corpului lor”. Pivotal Ventures a declarat că noile granturi sunt „menite să supraalimenteze activitatea organizațiilor care luptă în SUA pentru a avansa puterea femeilor și pentru a le proteja drepturile, inclusiv libertatea de reproducere”.

Printre beneficiarii generozității lui Gates care susțin avortul se numără:

  • Center for Reproductive Rights, o organizație cu sediul în New York City, fondată în 1992, care militează pentru legi favorabile avortului în America Latină, Europa, Asia și Statele Unite. Organizația a raportat pentru anul fiscal care s-a încheiat la 30 iunie 2022, venituri brute de aproximativ 66,8 milioane de dolari, potrivit formularului 990 al Serviciului de venituri interne.
  • The Collaborative for Gender + Reproductive Equity, fondată în 2018 la New York de către Fundația David & Lucile Packard, oferă bani altor organizații. Colaborarea a fost fondată „pentru a aduce noi bani și noi donatori în activitatea în jurul echității de gen și reproductivă” și pentru a împiedica ca contracepția și avortul să fie ținute separate „de alte probleme legate de echitatea de gen, fie că este vorba de îngrijirea copiilor, concediul plătit, echitatea salarială sau drepturile LGBTQ”, potrivit unui interviu din martie 2023.
  • National Women’s Law Center este o organizație de advocacy juridică cu sediul în Washington, D.C., al cărei site web include o pagină de destinație cu titlul „Avortul întotdeauna”. Centrul de drept a raportat pentru anul fiscal care s-a încheiat la 30 iunie 2022 încasări brute de aproximativ 25 de milioane de dolari.
  • Collective Future Fund este o organizație feministă fondată în 2020 care dă bani altor organizații. Printre beneficiarii subvențiilor sale se numără Rețeaua Națională a Fondurilor pentru Avort, care plătește pentru avorturi. Collective Future Fund și-a atras sprijinul în iulie 2020 din partea lui Mackenzie Scott, fosta soție a miliardarului Jeff Bezos, fondatorul Amazon.
  • Ms. Foundation for Women, o organizație fondată în 1972 de Gloria Steinem și de alte câteva femei, militează pentru avort, printre altele, prin granturi și alte tipuri de sprijin. Fundația a raportat pentru anul fiscal care s-a încheiat la 30 iunie 2022 încasări brute de aproximativ 26 de milioane de dolari.

sursă: ziuanews.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background