Cel mai mare campus educațional din Europa de Est se construiește la Măgurele (P)

Postat de pe 7 iunie 2024

Consiliul Județean Ilfov a anunțat construirea celui mai mare campus educațional din Europa de Est. Se construiește la Măgurele și va avea 1.000 de locuri numai pentru grădiniță. Plus alte 1.500 pentru elevii din ciclul primar și cel gimnazial, dar și încă 1.000 pentru liceu. Vor exista și spații de cazare, 500 în total. Asta înseamnă că elevii vor avea posibilitatea să învețe într-un mediu modern, stimulativ, supravegheat.

„Scopul nostru este oferim educație de înaltă calitate, care să pregătească cu adevărat elevii pentru provocările viitorului. Proiectul este la nivel de documentație, s-a făcut nota conceptuală, urmează să facem studiul de fezabilitate. Eu încurajez tinerii să călătorească, să studieze peste hotare, dacă asta își doresc, dar e normal să aibă tot ce vor și la ei acasă”, explică Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.

Pe lângă sălile de clasă moderne, campusul va avea și săli de sport, terenuri de sport, inclusiv un bazin de înot, o bibliotecă mare, săli dedicate evenimentelor și spectacolelor. Campusul va include și facilități pentru copiii cu nevoi speciale și va si conceput cu tehnologie prietenoasă cu mediul. Altfel spus, consum energetic aproape zero. Este o premieră pentru educația din România.

„Scriem istorie la Măgurele. E un proiect extrem de necesar, care va pune Ilfovul pe harta marilor centre educaționale din lume. Avem oameni străluciți, muncitori, e de datoria noastră, a autorităților, să creăm infrastructură pentru copiii noștri”, a declarat Narcis Constantin, primarul din Măgurele.

Realizat de SC Angus Equity SRL, la comanda PNL Ilfov, CMF 21240015

(P)


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background