Un bar stârnește critici după ce declară ca sărbătorește „Luna heterosexualilor” în iunie

Postat de pe 5 iunie 2024

Old State Saloon, un bar din statul Idaho din SUA atrage critici dar și aprecieri declarând luna iunie „Luna a minunăției heterosexuale” în opozitie cu Luna Mândriei LGBTQ, scrie New York Post

„Vino alături de noi toată luna pentru a sărbători heterosexualii, pentru că fără ei, niciunul dintre noi nu ar fi aici!” au scris într-o postare pe Facebook anunțând o lună de festivități și băuturi speciale.

În fiecare luni din iunie va fi „Hetero Male Monday”, cu o bere gratuită oferită „orice bărbat heterosexual îmbrăcat ca un bărbat heterosexual”, a spus barul.

Barul a lansat chiar și un apel pentru a căuta un judecător „profesionist” calificat „pentru a determina dacă hainele alese de bărbați sunt oficial heterosexuale”, oferind 15 USD pe oră plus bere gratuită drept compensație pentru oricine „crede că aveți ceea ce este necesar pentru a determina heterosexual.”

Miercurea va fi pentru cupluri, unde „fiecare cuplu heterosexual” va primi 15% reducere la factura.

Joia sunt nopți ale doamnelor – doamnelor heterosexuale, mai exact – cu „Her Hetero Happy Hour” promițând prețuri happy-hour pentru femeile heterosexuale.

Postarea de pe Facebook a atras aproape 2.000 de comentarii în decurs de 72 de ore, cu un amestec bine echilibrat de oameni care aplaudă sărbătoarea simulată subversivă și cei care s-au jignit.

„Este îngrozitor de dezamăgitor. Mă descurc cu opinii politice diferite. NU pot face față bigotismului și ura față de comunitățile marginalizate”, a scris un utilizator de Facebook.

Dar un suporter a comentat: „Este absolut fantastic!

„Vă mulțumesc că ați luat atitudine față de restul comunității care a fost prea speriat să facă ceea ce trebuie”, a scris persoana.

„Heterosexuali, menținând specia umană timp de 40.000 de ani. Cu plăcere!” a spus o persoană.

Într-o postare ulterioară adresată Old State Saloon a recunoscut că „mulți oameni sunt supărați” de Luna Heterosexualilor și a căutat să clarifice câteva lucruri.

„1) Ne iubim patronii LGBTQ+! 2) Nu ne vom răzgândi și nu ne vom da în grupul celor care răspund cu ura. 3) TOȚI sunt bineveniți să sărbătorească heterosexualitatea cu noi în iunie!” a scris pagina barului.

Un comentator a pus la îndoială această afirmație, replicând: „Dacă vă „iubiți” patronii LGBTQ+, dovediți-o. Să aveți o noapte și pentru ei.”

„Ne iubim și pe patronii noștri negri. Ne iubim patronii noștri albi. Ne iubim patronii care lucrează pentru USPS. Dar nu facem seri speciale pentru acești oameni. Nici nu facem seri speciale pentru LGBTQ+., au răspuns patronii barului

„Alegem să sărbătorim heterosexualii. Ar trebui să putem face asta fără ca atât de mulți oameni să se poarte atât de urât cu noi, să mintă despre noi, să ne anuleze, să ne atace afacerea și/sau să încerce să ne facă să facem ceva despre ei înșiși”, a continuat.

„Dacă vrei să schimbăm pe cine sărbătorim, uită. Nu se va întâmpla. Sărbătorim heterosexualii!”

Luna Mândriei este o sărbătoare anuală pe parcursul lunii iunie, menită să onoreze comunitățile lesbiene, gay, bisexuale, transgender și queer înstituita de Bill Clinton acum 25 de ani. 

A început în iunie 1970 cu marșuri ale mândriei la New York, Los Angeles și Chicago pentru a marca aniversarea unui an de la revoltele declanșate de polițiștii din New York, care a atacat Stonewall Inn, un club gay din Greenwich Village.

sursă: New York Post


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background